Woonverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Inboedelverzekering vergelijken

Stap eenvoudig over & bespaar!

Vergelijk direct

inboedelverzekeringen
Op basis van je adres kunnen we een aantal kenmerken van je woning bepalen, zoals bouwjaar en oppervlakte.

Ook wordt er op basis van je woonwijk een inschatting gemaakt welke risico's je loopt en welke waarden je bezittingen hebben. Dit kan invloed hebben op de premie.
Op basis van je leeftijd maakt de verzekeraar een inschatting van de risico's en waarde van je bezittingen. Dit kan invloed hebben op de premie.
Hoeveel kamers heb jij in je huis?
Het gaat dan om werk-, slaap-, hobby- en woonkamers.

Gezinssamenstelling

Nu met 3 maanden gratis
Canal Digitaal

Wat is een inboedelverzekering?

Spullen die zich ‘los’ in je huis bevinden, zoals je meubels, sieraden en elektronische apparatuur, verzeker je met een inboedelverzekering. De inboedelverzekering verzekert je spullen tegen brand-, inbraak- en waterschade.

Besparen op de inboedelverzekering

Doordat verzekeraars verschillende prijzen rekenen voor dezelfde dekking, ontstaan er verschillen in de premie die je betaalt voor een inboedelverzekering. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kun jij de beste inboedelverzekering kiezen tegen de laagste premie!

Vergelijken op schadevergoeding

Op Poliswijzer kun je eenvoudig je inboedelverzekering vergelijken. Zo vergelijken we niet alleen de voordeligste premie, maar ook welke verzekeraar het meeste vergoed na het oplopen van schade aan je inboedel. Van deze optie kan gebruik worden gemaakt bovenin de vergelijker.

Heb je een vraag over inboedelverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Bencom specialisten

Veelgestelde vragen

over inboedelverzekeringen
 • Is een inboedelverzekering verplicht?

  Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht maar het is wel verstandig om een inboedelverzekering te nemen. Met de inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd tegen brand-, inbraak-, diefstal- en waterschade. In onze vergelijker kun je de diverse inboedelverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud. 

 • Hoeveel kost een inboedelverzekering?

  Een extra uitgebreide inboedelverzekering kost gemiddeld € 7,00 per maand. De premie van de all risk inboedelverzekering is gemiddeld € 10,60 per maand. De premie is hoger als je in een duurder gebied woont, zoals de randstad. Of als je in een vrijstaand huis woont. De premie wordt juist lager als je kiest voor een eigen risico.

 • Hoe wordt de premie bepaald van een inboedelverzekering?

  De premie van een inboedelverzekering wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren, zoals je persoonlijke situatie en het bedrag waarvoor je verzekerd wilt zijn. Woon je bijvoorbeeld in een stad waar de kans op inbraak groter is? Dan is de premie gemiddeld hoger.

 • Hoe bepaal ik het te verzekeren bedrag?

  Dat kun je doen door in de vergelijker vragen over jouw (woon)situatie te beantwoorden. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over je inkomen, type woning en bouwjaar. Aan de hand van jouw antwoorden schat de verzekeraar de waarde van jouw spullen in.

 • Wat is het verschil tussen extra uitgebreid en all risk dekking?

  In de extra uitgebreide polis wordt schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand of diefstal gedekt. De all risk inboedelverzekering is completer en dekt bijvoorbeeld ook schade dat door eigen schuld is veroorzaakt. Wanneer je per ongeluk je tv laat vallen, dekt de all risk inboedelverzekering dit dus wel en de extra uitgebreide inboedelverzekering niet.

Stap nu over van woonverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

Nu 3 maanden gratis

t.w.v. € 44,85
Stap nu over van woonverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Mis niets van de Eredivisie met ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 30-09-2021

Navigatie