Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Beste zorgverzekering 2024

Welke zorgverzekering is het beste?

Vind jouw zorgverzekering

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Kies de beste zorgverzekering voor jouw situatie

  • Vergelijk alle zorgverzekeraars van Nederland
  • Eenvoudig zorgverzekering kiezen per profiel
  • Gratis gezonde extra's voor een gezonde leefstijl

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met onze gediplomeerde experts.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Top 5 Basis zorgverzekeringen

Met € 385 verplicht eigen risico

De beste zorgverzekering per zorgprofiel in 2024

Je vraagt je misschien af: hoe vind ik dan de beste zorgverzekering? Wij helpen je op weg. We hebben voor de meest voorkomende situaties de beste zorgverzekering gevonden. Welke zorgverzekering is voor jou het beste?

profielen-beste-zorgverzekering-copy-2-1.png


De beste zorgverzekering als je weinig zorgkosten verwacht

Heb je weinig of eigenlijk helemaal geen zorg nodig? Dan is alleen een basisverzekering genoeg. Je kunt je goedkoper verzekeren door het eigen risico te verhogen. In ruil geeft de nieuwe zorgverzekeraar korting op de premie. Als je kiest voor het maximale eigen risico van € 885 kost dit maar € 119,45 per maand.

Vergelijk zorgverzekeringen als je weinig zorgkosten hebt


De beste zorgverzekering voor jongeren

Jongeren kunnen het beste kiezen voor een basisverzekering omdat ze meestal weinig zorg nodig hebben. De goedkoopste basisverzekering met 100% vrije ziekenhuiskeuze is in 2024 € 131,95 per maand. Toch aanvullende dekkingen nodig? Een jong volwassene die een kleine tandartsverzekering met een maximale vergoeding tot € 250 kiest, kan een zorgverzekering afsluiten voor € 141,45 per maand. Verzeker je niet te ruim.

Vergelijk zorgverzekeringen voor jongeren


De beste zorgverzekering bij zwangerschap

Als je in verwachting bent kun je met een premie van € 151,90 de zorgkosten rondom zwangerschap en de bevalling goed verzekeren. Met deze aanvullende verzekering is bijvoorbeeld bevallen in het ziekenhuis, de eigen bijdrage voor kraamhulp verzekerd en minimaal € 100 vergoeding voor zwangerschapscursussen. 

Tip: de beste basisverzekering bij zwangerschap heeft een ruim aantal gecontracteerde zorgverleners. In de zorgvergelijker zie je gelijk of alle ziekenhuizen zijn gecontracteerd.

Vergelijk zorgverzekeringen bij zwangerschap


De beste zorgverzekering bij zorg voor achter de hand

Wil je zorg voor achter de hand? Dan kun je het beste kiezen voor een klein aanvullend pakket met € 250 tandartsvergoeding en 6 behandelingen fysiotherapie. Tenminste, als je af en toe naar de tandarts en fysiotherapeut gaat. De premie voor een zorgverzekering met deze dekking komt in 2024 uit op € 148,70. 

Vergelijk zorgverzekeringen voor achter de hand


De beste zorgverzekering voor reizigers

Heb je mooie reizen op de planning staan in 2024? Dan is een zorgverzekering met buitenlanddekking (wereld) en een vergoeding voor reisvaccinaties de beste zorgverzekering voor jou. Met de buitenlanddekking worden ook de medische kosten bij spoedeisende hulp in het buitenland vergoed die hoger liggen dan in Nederland. Deze zorgverzekering kost € 147,42 per maand. 

Vergelijk zorgverzekeringen voor reizigers


De beste zorgverzekering voor 55-plussers

Voor senioren is de beste zorgverzekering eentje waar je in elk ziekenhuis in Nederland terecht kunt (vrije zorgkeuze). Een aanvullende verzekering met tandartskosten tot € 250 en 9 fysiotherapiebehandelingen is aan te raden. Verder is het mooi meegenomen dat alternatieve geneeswijzen en een bril of lenzen worden vergoed. Een hogere leeftijd kan namelijk met gebreken komen. Deze dekking is voor € 188,50 te verzekeren.

Vergelijk zorgverzekeringen voor 55-plussers
Pas je niet binnen deze profielen of wil je een persoonlijk advies van één van onze gediplomeerde adviseurs? Dat kan! Neem contact met ons op en stel samen de beste zorgverzekering voor jou samen. 

Navigatie