Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Beste zorgverzekering 2023

Vind de beste voor jouw situatie

Vind jouw zorgverzekering

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Wat is de beste zorgverzekering in 2023 voor mijn situatie?

De beste zorgverzekering 2023 moet bij jouw persoonlijke situatie passen. Maar welke zorgverzekering kun je dan het beste kiezen? Wij helpen je op weg. Aan de hand van een aantal veel voorkomende profielen hebben wij de beste zorgverzekeringen geselecteerd. Zo wordt het kiezen voor een andere zorgverzekering nog eenvoudiger.

De zorgverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering en eventueel aanvullende dekkingen. Bij alle zorgverzekeraars is de inhoud van de basisverzekering gelijk. In de aanvullende verzekeringen zijn de verschillen juist groot. Of en welke aanvullende verzekering je nodig hebt, ligt aan je persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een minder goed gebit? Dan is een zorgverzekering met een uitgebreidere tandartsdekking verstandig. Heb je een kind dat volgend jaar een beugel nodig heeft? Dan kun je het beste kiezen voor een zorgverzekering met de beste vergoeding voor orthodontie. Per situatie laten we zien wat volgens onze verzekeringsadviseurs de beste zorgverzekering is.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsadviseurs
Top 5 Basis zorgverzekeringen
Met minimaal 50% vrije ziekenhuiskeuze

De beste zorgverzekering per zorgprofiel


De beste zorgverzekering per zorgprofiel 

De beste zorgverzekering voor ouders met jonge kinderen

Kinderen kun je gratis meeverzekeren op je eigen polis. Kinderen kunnen altijd gratis naar de tandarts en hebben recht op maximaal 18 keer fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Ouders krijgen geen vergoeding uit de basisverzekering voor de tandarts en fysiotherapie. Heb je dit wel nodig? Kies bijvoorbeeld voor een klein aanvullend pakket met € 250 tandartsvergoeding en 6 behandelingen van de fysiotherapeut. De premie voor een zorgverzekering met deze dekking komt in 2023 uit op € 142,45 per volwassene. Voor een beugel hebben kinderen wel een aanvullende zorgverzekering nodig.

Tip: Voor kinderen is het niet nodig een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten voor een behandeling bij de tandarts. Dit wordt gewoon vergoed uit de basisverzekering.

Vergelijk zorgverzekeringen voor ouders met jonge kinderen 

De beste zorgverzekering voor jongeren

Jongeren hebben meestal weinig- tot geen zorgkosten, en hebben dus geen of een klein pakketje aanvullende zorgverzekeringen nodig. Met weinig medische kosten kies je het beste alleen een basisverzekering. De goedkoopste basisverzekering met 100% vrije ziekenhuiskeuze is volgend jaar € 125 per maand. Een jong volwassene die een kleine tandartsverzekering met een maximale vergoeding tot € 250 kiest, kan de premie beperkt houden op een bedrag van € 135,90 per maand. Verzeker je niet te ruim.

Vergelijk zorgverzekeringen voor jongeren 

De beste zorgverzekering voor mensen met weinig zorgkosten

Wil je een goedkope nieuwe zorgverzekering en ben je bereid om zelf een financieel risico te lopen? Je kunt het eigen risico verhogen tot € 885 en je niet aanvullend verzekeren. Als dank geeft de nieuwe zorgverzekeraar je een fikse korting op de premie. Kiezen voor alleen de basisverzekering en het maximale eigen risico kost je dan maar € 107,45 per maand.

Vergelijk zorgverzekeringen voor mensen met weinig zorgkosten 

De beste zorgverzekering bij zwangerschap

Zwanger raken en een baby krijgen heeft ook invloed op je zorgverzekering. Je wilt bijvoorbeeld bevallen in het ziekenhuis en de eigen bijdrage voor kraamhulp wil je verzekeren. Tegen een premie van € 135,90 kun je zorgkosten rondom zwangerschap en de bevalling goed verzekeren. Vergelijk zorgverzekeringen en zie wat jouw huidige zorgverzekeraar vergoedt bij zwangerschap en wat andere zorgverzekeraars jou bieden. Een volledige vergoeding van de extra kosten is mogelijk.

Vergelijk zorgverzekeringen bij zwangerschap 

De beste zorgverzekering voor een gezin met kinderen in de beugel leeftijd

Krijgt je kind een beugel? Houd dan rekening met hoge kosten die je voor een groot deel kunt verzekeren. Er zijn zorgverzekeraars die een wachttijd hanteren. Dat betekent: wanneer je nu kiest voor een ruime aanvullende verzekering dan krijg je pas in 2024 een vergoeding voor de beugel. Gelukkig kan het anders. Je kunt een vergoeding krijgen van € 1000 tegen een premie van € 159,65. Per rekening betaal je 20% zelf en de verzekeraar vergoedt maximaal € 1000. Verwacht je nog maar lage kosten voor een beugel in 2023? Tegen een lagere premie van € 140,90 kun je € 500 verzekeren in 2023.

Vergelijk zorgverzekeringen voor kinderen die een beugel krijgen 

De beste zorgverzekering voor senioren

Een hogere leeftijd kan met gebreken komen. Toch kunnen ook senioren heel goed overstappen naar een andere zorgverzekering. Ook met jaarlijks hoge medische kosten hoef je niet akkoord te gaan met een hoge premie. De voor jou beste zorgverzekering moet bijvoorbeeld de tandartskosten van € 250 vergoeden. 9 behandelingen fysiotherapie is ook betaalbaar mee te verzekeren. Per persoon is deze dekking al mogelijk tegen een premie van € 147,15 met vrije zorgkeuze (ziekenhuizen). Een goede zorgverzekering hoeft niet duur te zijn.

Vergelijk zorgverzekeringen voor senioren

Pas je niet binnen deze profielen of wil je een persoonlijk advies van één van onze adviseurs? Dat kan! Neem contact met ons op en laat de voor jou beste zorgverzekering samenstellen. Zorgverzekeringen vergelijken loont. Een volledige vergoeding van de zorgkosten die je verwacht, hoeft niet duur te zijn.
 

Navigatie