Stap eenvoudig over & bespaar!
Alles wat vastzit aan je koophuis, zoals je keuken, badkamer en zonnepanelen, verzeker je met een opstalverzekering. Deze verzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. De opstalverzekering verzekert je huis tegen schade door brand, diefstal, storm of blikseminslag.
Doordat opstalverzekeraars verschillen in premies tegen dezelfde dekking, ontstaan er grote verschillen in de prijs die je betaalt voor een opstalverzekering. Door opstalverzekeringen met elkaar te vergelijken vind je snel en eenvoudig de beste en goedkoopste opstalverzekering. En het afsluiten is zo geregeld.
De opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering, dekt schade door brand, inbraak, storm of blikseminslag aan je huis. Onder de opstalverzekering valt alles wat vastzit aan je huis, zoals je keuken, badkamer, maar bijvoorbeeld ook een inbouwkast, vastgelijmde vloeren en rolluiken voor het raam.
De opstalverzekering voor je woning is niet verplicht volgens de wet. Wanneer je een huis hebt gekocht met een hypotheek stelt de bank waar je de hypotheek hebt afgesloten de opstalverzekering wel verplicht. Zonder een opstalverzekering loop je namelijk een groot financieel risico omdat je huis veel waarde heeft. De opstalverzekering is daarom altijd aan te raden.
Voor huiseigenaren. Als je een huis hebt gekocht, kun je een opstalverzekering afsluiten. Als je een huis huurt, sluit de verhuurder de opstalverzekering af.
Een extra uitgebreide opstalverzekering kost gemiddeld € 16,00 per maand. De premie van de all risk opstalverzekering is gemiddeld € 21,20 per maand. De premie is hoger als je in een duurder gebied woont, zoals de randstad. Of als je in een vrijstaand huis woont. De premie wordt juist lager als je kiest voor een eigen risico.
Dat kun je doen door in de vergelijker vragen over jouw (woon)situatie te beantwoorden. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over je inkomen, type woning en bouwjaar. Aan de hand van jouw antwoorden schat de verzekeraar de waarde van jouw huis in.