Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Opstalverzekering vergelijken

Stap eenvoudig over & bespaar!

Vergelijk direct

opstalverzekeringen
Op basis van je adres kunnen we een aantal kenmerken van je woning bepalen, zoals bouwjaar en oppervlakte.

Ook wordt er op basis van je woonwijk een inschatting gemaakt welke risico's je loopt en welke waarden je bezittingen hebben. Dit kan invloed hebben op de premie.
Op basis van je leeftijd maakt de verzekeraar een inschatting van de risico's en waarde van je bezittingen. Dit kan invloed hebben op de premie.
Hoeveel kamers heb jij in je huis?
Het gaat dan om werk-, slaap-, hobby- en woonkamers.

Gezinssamenstelling

Wat is een opstalverzekering?

Alles wat vastzit aan je huis, zoals je keuken, badkamer en inbouwkast, verzeker je met een opstalverzekering. Deze verzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. De opstalverzekering verzekert je huis tegen schade door brand, inbraak, storm of blikseminslag.

Besparen op de opstalverzekering

Doordat verzekeraars verschillende prijzen rekenen voor dezelfde dekking, ontstaan er verschillen in de premie die je betaalt voor een opstalverzekering. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kun jij de beste opstalverzekering kiezen tegen de laagste premie!

Heb je een vraag over opstalverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Bencom specialisten

Veelgestelde vragen

over opstalverzekeringen
 • Is de opstalverzekering verplicht?

  De opstalverzekering voor je woning is niet verplicht volgens de wet. Wanneer je een huis hebt gekocht met een hypotheek stelt de bank waar je de hypotheek hebt afgesloten de opstalverzekering wel verplicht. Zonder een opstalverzekering loop je namelijk een groot financieel risico omdat je huis veel waarde heeft. De opstalverzekering is daarom altijd aan te raden.

 • Voor wie is de opstalverzekering?

  Voor huiseigenaren. Als je een huis hebt gekocht, kun je een opstalverzekering afsluiten. Als je een huis huurt, sluit de verhuurder de opstalverzekering af.

 • Hoeveel kost een opstalverzekering?

  Een extra uitgebreide opstalverzekering kost gemiddeld € 16,00 per maand. De premie van de all risk opstalverzekering is gemiddeld € 21,20 per maand. De premie is hoger als je in een duurder gebied woont, zoals de randstad. Of als je in een vrijstaand huis woont. De premie wordt juist lager als je kiest voor een eigen risico.

 • Hoe bepaal ik het te verzekeren bedrag?

  Dat kun je doen door in de vergelijker vragen over jouw (woon)situatie te beantwoorden. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over je inkomen, type woning en bouwjaar. Aan de hand van jouw antwoorden schat de verzekeraar de waarde van jouw huis in.

 • Moet ik mijn opstalverzekering opzeggen bij verhuizing?

  Bij het verhuizen vanuit een koopwoning naar een huurwoning is het logisch de opstalverzekering te beëindigen. Verhuis je naar een andere koopwoning dan kun je de bestaande verzekering omzetten naar het nieuwe adres. Verstandig is om bij iedere wijziging in situatie onze opstalverzekering vergelijker te bekijken of een andere verzekeraar een goedkopere premie biedt op je nieuwe adres.

Stap nu over van woonverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

Nu
3 maand gratis live Eredivisie
t.w.v. € 44,85
Stap nu over van woonverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Kijk Live Eredivisie met ESPN Compleet en mis geen wedstrijd
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 31-01-2022

Navigatie