Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Mijn eerste auto

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Ik weet het nog goed, 2,5 jaar geleden ging ik op zoek naar een leuk betaalbaar tweedehands autootje. Mijn allereerste eigen auto. Ineens liep ik tegen een supergoed karretje aan dat ruim binnen mijn budget was en voldeed aan mijn wensen. Binnen no time was er zelfs een wachtlijst voor de auto, maar ik was eerst. Halsoverkop moest ik dus ook beslissen.

De keus was snel gemaakt. Dit was hem. Mijn vader had mij al jaren gewaarschuwd: “een auto is duur, vergis je niet!” Ik had dus wel het een en ander aan voorwerk gedaan. Ik had bijvoorbeeld uitgezocht wat mijn aanstaande auto maximaal mocht wegen om qua wegenbelasting betaalbaar te blijven. “Ja, pap, een slimme meid is op de toekomst voorbereid. ” Nu de deal rond was, werd het wel serieus en moest ik natuurlijk snel op naar een autoverzekering.

Zo begin je

Geen idee waar ik aan begon. Lang leve het bestaan van een vergelijkingssite als Poliswijzer.nl! Maar ja, ik wist merk en kleur en verder ben ik een vrouw en blond… En waarom moet je eigenlijk nadenken over iets wat je niet nodig wilt hebben? Ik ben namelijk niet van plan een ander aan te rijden, een ongeluk te veroorzaken of mijn auto zelf in de soep te rijden. Maar ja, ook het volgende cliché is waar: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vergelijken Met postcode, kenteken gewoon maar aan de slag gegaan op diverse sites. Net als bij zorgverzekeringen kun je dan allemaal eisen en wensen door middel van filters toevoegen aan je vergelijking. Maar hoe weet je waar je op moet letten als je voor het eerst een autoverzekering afsluit.

Vanuit mijn functie bij Gaslicht.com lees ik veel voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn de ergste om door te spitten. Maar als ik voor het eerst een product afsluit, ga ik toch door de hoofdlijnen van alle voorwaarden heen. Welke uitzonderingen zijn er? Waar moet ik aan denken? Door het lezen van verschillende sites en de diverse voorwaarden van interessante verzekeringen vorm ik me een beeld of ik dingen wel of niet belangrijk vind. Uiteindelijk wil je goed verzekerd zijn, maar wel betaalbaar. Het is natuurlijk fijn om verzekerd te zijn voor de schade die je aan anderen aanbrengt. Maar wat dan als er wat met mijn eigen auto gebeurt? All-risk is natuurlijk niet nodig bij een ouder tweedehandsje, maar ik wil eigenlijk wel dat iets van vergoeding krijg als mijn auto bijvoorbeeld gestolen wordt.

Uiteindelijk kwam er voor mij een verzekering uit: verreweg het voordeligst waarbij ik een goed gevoel had over de dekking en de prijs. Weet je wat ik nou echt een voordeel vind van de autoverzekering ten opzichte van de zorgverzekering? Mijn autoverzekering wordt elk jaar goedkoper terwijl mijn zorgverzekering juist elk jaar duurder wordt!  

Mijn eerste auto | Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 7 september 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.