Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Mijn eerste auto

Mijn eerste auto

door Sinie Oskam Leestijd: 3 minuten

Ik weet het nog goed, 2,5 jaar geleden ging ik op zoek naar een leuk betaalbaar tweedehands autootje. Mijn allereerste eigen auto. Ineens liep ik tegen een supergoed karretje aan dat ruim binnen mijn budget was en voldeed aan mijn wensen. Binnen no time was er zelfs een wachtlijst voor de auto, maar ik was eerst. Halsoverkop moest ik dus ook beslissen.

De keus was snel gemaakt. Dit was hem. Mijn vader had mij al jaren gewaarschuwd: “een auto is duur, vergis je niet!” Ik had dus wel het een en ander aan voorwerk gedaan. Ik had bijvoorbeeld uitgezocht wat mijn aanstaande auto maximaal mocht wegen om qua wegenbelasting betaalbaar te blijven. “Ja, pap, een slimme meid is op de toekomst voorbereid. ” Nu de deal rond was, werd het wel serieus en moest ik natuurlijk snel op naar een autoverzekering.

Geen idee waar ik aan begon. Lang leve het bestaan van een vergelijkingssite als Poliswijzer.nl! Maar ja, ik wist merk en kleur en verder ben ik een vrouw en blond… En waarom moet je eigenlijk nadenken over iets wat je niet nodig wilt hebben? Ik ben namelijk niet van plan een ander aan te rijden, een ongeluk te veroorzaken of mijn auto zelf in de soep te rijden. Maar ja, ook het volgende cliché is waar: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vergelijken Met postcode, kenteken gewoon maar aan de slag gegaan op diverse sites. Net als bij zorgverzekeringen kun je dan allemaal eisen en wensen door middel van filters toevoegen aan je vergelijking. Maar hoe weet je waar je op moet letten als je voor het eerst een autoverzekering afsluit.

Vanuit mijn functie bij Gaslicht.com lees ik veel voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn de ergste om door te spitten. Maar als ik voor het eerst een product afsluit, ga ik toch door de hoofdlijnen van alle voorwaarden heen. Welke uitzonderingen zijn er? Waar moet ik aan denken? Door het lezen van verschillende sites en de diverse voorwaarden van interessante verzekeringen vorm ik me een beeld of ik dingen wel of niet belangrijk vind. Uiteindelijk wil je goed verzekerd zijn, maar wel betaalbaar. Het is natuurlijk fijn om verzekerd te zijn voor de schade die je aan anderen aanbrengt. Maar wat dan als er wat met mijn eigen auto gebeurt? All-risk is natuurlijk niet nodig bij een ouder tweedehandsje, maar ik wil eigenlijk wel dat iets van vergoeding krijg als mijn auto bijvoorbeeld gestolen wordt.

Uiteindelijk kwam er voor mij een verzekering uit: verreweg het voordeligst waarbij ik een goed gevoel had over de dekking en de prijs. Weet je wat ik nou echt een voordeel vind van de autoverzekering ten opzichte van de zorgverzekering? Mijn autoverzekering wordt elk jaar goedkoper terwijl mijn zorgverzekering juist elk jaar duurder wordt!  

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 26 maart 2021

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is werkzaam in Voorthuizen voor Gaslicht.com sinds 2013. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven. Momenteel is Sinie Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en is zij betrokken bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie