Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Pokémon Go – Wat vinden verzekeraars ervan?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Pokémon Go …. je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Een groot voordeel van het spel is dat mensen worden gedwongen om in de benen te komen. Je kunt het spel namelijk niet spelen vanuit een luie stoel of een bureaustoel. Extra beweging zorgt voor een betere gezondheid, maar er zijn ook gevaren. Je bent ze vast al tegengekomen in het verkeer, Pokémon Go spelers die zeer gedreven zijn om een Pokémon te vangen. Wat is de invloed van het spel op onze verzekeringen? Bij Pokémon Go gaat het om een hype. Het is een spel, maar het regeert het nieuws nu al weken. En niet in de laatste plaats wordt dit veroorzaakt door de gevaren in het verkeer.

Wie draait op voor verkeersschades?

Bij het besturen van een motorrijtuig mag je geen telefoon in je hand houden. Voor fietsers gaan er ook stemmen op om de mobiele telefoon te verbannen, maar het is (nog) niet strafbaar. Wat nu als je met je auto botst tegen een fietser die actief op Pokémons aan het jagen is? De kans is groot dat je als automobilist volledig opdraait voor de schade. Tenzij de fietser zwaarwegend iets te verwijten is. En dat is niet snel het geval. De schuld komt toch vaak te liggen bij de gemotoriseerde partij van de twee.

Meer bewegen verbetert de gemiddelde gezondheid

Mensen die veel bewegen zijn gemiddeld gezonder. Je zou dus kunnen zeggen dat het spel de gezondheidszorg goedkoper maakt. Toch gaat meer bewegen niet gelijk zorgen voor een betere gezondheid. Op lange termijn klopt het, maar op de korte termijn zal onze gezondheid niet met stappen vooruit gaan. Aan de andere kant kunnen medische kosten ook juist hoger worden door ongelukken in het verkeer.

Meer schades aan telefoons

Bedrijven die zich bezig houden met telefoonreparaties kunnen in hun handen wrijven. Bij het buiten gebruiken van smartphones is de kans op schade groter. Buiten ligt namelijk geen zachte vloerbedekking of laminaat, maar juist tegels die grote schades aan telefoons veroorzaken. Ook zullen er meer telefoons gestolen worden. Op de meeste inboedelverzekeringen zijn deze schades niet te verhalen. Tegenwoordig zijn er wel verzekeraars die ruimere inboedelverzekeringen aanbieden waarin schade aan de telefoon vaak wel onder de dekking valt. Een nadeel van dergelijke verzekeringen is vaak het hoge eigen risico.

Meer claims op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Pokémon Go op de fiets spelen verhoogt de resultaten van spelers. Dit verhoogt ook de kans op ongelukken aanzienlijk. Dit zorgt voor hoge medische kosten, maar er zal ook nog wel eens een geparkeerd staande auto geraakt worden. Wat dan? De schade aan de auto is in dat geval te claimen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Zorgverzekeraar Menzis haakt in op Pokémon hype

Onlangs heeft Menzis het gebouw in Groningen opengesteld voor Pokémon jagers. Met een foto van de Pokémons kunnen SamenGezond-punten gespaard worden. Met de punten kunnen verzekerden producten kopen gericht op een goede gezondheid. Er volgen waarschijnlijk nog veel meer initiatieven van zorgverzekeraars rondom Pokémon Go. Het is namelijk een mooie manier om gezonder leven te promoten. Maar neem geen risico’s in het verkeer. Een zeldzame Pokémon is het niet waard om je gezondheid voor op het spel te zetten. Je eigen gezondheid is prioriteit één.
Pokémon Go – Wat vinden verzekeraars ervan?

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 7 oktober 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.