Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Achmea: korting in ruil voor privacy

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Achmea gaat als eerste grote verzekeraar klanten korting geven voor het doorgeven van privégegevens. Door het plaatsen van slimme meters in je huis en auto wordt zo geregistreerd wie veilig gedrag vertoont, maar wordt ook geregistreerd wie onveilig verdrag vertoont.

Slimme meters

Door een slim meterkastje in je auto of huis te plaatsen dat allerlei gegevens verzamelt en doorstuurt naar de verzekeraar kun je een paar euro korting krijgen op je maandelijkse premie.

Het apparaatje in je auto houdt bijvoorbeeld exact bij hoe hard je rijdt. Ben je een veilige rijder die zich aan de verkeersregels houdt, dan betaal je minder premie. Voor de ontwikkeling van de 'autometer' is Achmea in gesprek met TomTom die mogelijk de kastjes gaat maken.

Ook in huis kan bekeken worden hoe veilig de situatie is. Achmea wil klanten hiervoor een slimme thermostaat aanbieden. Daarin zit onder andere een rookmelder en koolmonixide melder, waardoor een huis een veiliger omgeving wordt. De kans op een forse schade neemt zodoende af zodat de verzekeringspremie omlaag kan.

Privacy gevoelig

Privacy gevoelige informatie delen in ruil voor korting op je maandelijkse premie om veilig gedrag te kunnen constateren. Dat is de nieuwe trend in verzekeringenland. We zagen het al eerder bij kleinere verzekeringmaatschappijen zoals Fairzekering met de slimme connector. En nu dus ook bij Achmea. Wat er gebeurt met de premie bij het constateren van onveilig gedrag door Achmea is op dit moment niet bekend. Achmea geeft wel aan dat de geregistreerde gegevens niet met andere partijen zal worden gedeeld.

Meer weten over slimme meters? Kijk op Gaslicht.com, de onafhankelijke energievergelijker

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2017

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur (zorg)verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 300
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie