Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

ACM: Bespaar geld met shoppen voor je verzekering

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Bij de aanschaf van financiële producten zoals je zorgverzekering of autoverzekering kun je honderden euro’s besparen door goed te ‘shoppen’. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 15 financiële producten op een rij gezet en keek naar hoeveel voordeel er per huishoudtype te behalen valt. Benieuwd naar de resultaten?

Enorm voordeel mogelijk door te vergelijken

‘Het is wellicht niet de leukste klus die je kunt bedenken, maar rondkijken en vergelijken levert soms die extra euro’s op die je ergens anders aan kunt besteden’ zegt Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM. Jonge gezinnen kunnen al snel tussen de 900 en 2100 euro per jaar besparen. Oudere echtparen kunnen zelfs tussen de 1000 en 2400 euro goedkoper uit zijn. Het verschilt per consument en situatie, maar overduidelijk is dat door goed te vergelijken enorm veel voordeel te behalen is.

Stimuleren van onderlinge concurrentie

Consumenten die kijken, vergelijken en daarna kopen of overstappen stimuleren daarmee de concurrentie. Bedrijven kunnen daardoor niet langer achterover zitten en zullen meer keuzes bieden of hun product aantrekkelijker maken. Daar profiteer jij als consument van. Uiteraard is prijs niet het enige waar je op moet letten, het is ook belangrijk te kijken naar wat je precies nodig hebt.

Verzekeringen vergelijken.jpg

Vooral bij autoverzekeringen veel te besparen

ACM heeft een vergelijking laten maken van het goedkoopste, het gemiddelde en het duurste aanbod. Hieruit blijkt dat er bij het vergelijken van autoverzekeringen helemaal veel voordeel valt te behalen. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering loopt op tot bijna 500 euro per jaar. Alleen bij hypotheken is er nog een grotere besparing mogelijk van meer dan 550 euro per maand. In een soortgelijk onderzoek van ACM in 2012 bleek al dat er veel te besparen was door te shoppen. In vergelijking met 2012 is er bij autoverzekeringen nu zelfs nóg meer voordeel te behalen volgens de toezichthouder.

Dat vergelijken loont is geen verrassing

De conclusie van ACM dat vergelijken loont is voor Poliswijzer.nl natuurlijk geen verrassing. Dit was ook de reden voor Ben Woldring om 18 jaar geleden te starten met het vergelijken van telefonie abonnementen via zijn eerste vergelijkingssite Bellen.com en later met vergelijkers als Internetten.nl (alles-in-1), Gaslicht.com (energie) en Lookingforbooking.com (hotels). Ook voor de miljoenen overstappers via de Bencom sites zal het nieuws van ACM bevestigen wat ze al veel langer wisten.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 1 september 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.