Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De Bencompare app als digitale poliskluis

door Juul Dijkhuis

Jaren geleden kwam het Verbond van Verzekeraars met een initiatief om inzicht te geven in verzekeringen die je op naam hebt. De zogenaamde digitale poliskluis. Pas vorig jaar is het als een test in de markt gezet. Via de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl kon je een account aanmaken en jouw polissen in de poliskluis zetten. Het initiatief stopt per 1 mei 2019 door onvoldoende capaciteit bij de verzekeraars. Gelukkig biedt Bencom een uitstekend alternatief met de Bencompare app.logo-mijnverzekeringenopeenrij.png

Fantastisch idee zo'n poliskluis!

Het idee is natuurlijk goed. Het is erg handig om al je verzekeringsgegevens digitaal voor het grijpen te hebben. Bij bijvoorbeeld een brand weet je waarschijnlijk niet met welke verzekeraar(s) je contact op moet nemen. Je hebt wel polissen en andere documenten waar het uit blijkt, maar als dat in de brandende woning ligt heb je er niet veel aan. Het digitaal opslaan van verzekeringen is helemaal van deze tijd, maar toch wordt het initiatief niet doorontwikkeld tot een volledige service.

Wat was het doel van de poliskluis?

Alles overzichtelijk in één overzicht, ongeacht bij welke verzekeraar de polissen lopen. Je kunt zelf een overzicht maken van de verzekeringen die je op naam hebt. De verzekeraars zorgen ervoor dat de gegevens up to date blijven. Met een keer inloggen gelijk alle verzekeringen in beeld. Je kunt polissen en polisvoorwaarden downloaden en zelfs iemand machtigen om inzicht te krijgen. De kluis is vergelijkbaar met Mijnpensioenoverzicht.nl. Hier kun je zien wat je aan pensioen hebt opgebouwd. Met het grote verschil dat het initiatief gericht op pensioenen wel een doorslaand succes is.

Waar ging het mis met Mijnverzekeringenopeenrij.nl?

De verzekeraars moesten het tot een succes maken, want bij het grote publiek was de poliskluis niet bekend. Een eerste vereiste is dat het digitaal perfect in orde is, maar helaas is dat één van de struikelblokken gebleken. De verschillen tussen systemen van verzekeraars waren groot en zij waren ook onvoldoende bereid om de ICT-kalenders op elkaar af te stemmen. Beetje jammer van de 2 tot 3 miljoen euro, maar volgens het Verbond van Verzekeraars zijn het geen verspilde euro’s. 

Bencompare.jpg

Maak liever gebruik van de Bencompare app

Bencom Group biedt gelukkig een vergelijkbaar initiatief, namelijk de Bencompare app.  Daarbij heb je al je vaste lasten op één plek en krijg je handige reminders wanneer je contract (bijna) afloopt. Hierin kun je ook jouw verzekeringen zetten en de fysieke polis als pdf of foto toevoegen. Op deze manier heb je de laatste polis altijd bij je.

Meerwaarde Bencompare app

De app heeft nog een extra toegevoegde waarde. Zo houdt hij bij wanneer je weer over kunt stappen naar een andere verzekering en kun je verzekeringen vergelijken. De Bencompare app blijft bovendien niet beperkt tot verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld ook vliegtickets, internet & tv en energie vergelijken. Kortom: het geeft je inzicht in al jouw vaste lasten.

Wij vergelijken al meer dan 20 jaar verzekeringen, mobiele abonnementen, internetpakketten, digitale tv, energie en hotelboekingssites. Wil jij jouw polissen op één plek en altijd bij je hebben in een digitale poliskluis? Download de app en verwerk jouw verzekeringen en andere vaste lasten in de app. De app is beschikbaar voor iOS en Android

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie