Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Goedkoper verzekeren kan ook zonder eigen risico

door Juul Dijkhuis

Verzekeraars brengen graag een eigen risico bij schade in rekening. Als je zelf ook de portemonnee moet trekken bij schade ben je extra voorzichtig. Maar je kunt ook bewust kiezen voor een eigen risico in ruil voor een premiekorting. Vergelijk in ieder geval goed. Een eigen risico nemen wil nog niet zeggen dat je goedkoop uit bent.

auto-eigen-risico.png

Niet bij alle verzekeraars kun je het eigen risico in de woonverzekeringen en de autoverzekering schrappen. Ook zijn er verzekeraars die standaard geen eigen risico in rekening brengen. Wij kunnen ons voorstellen dat je bij schade gewoon het volledige schadebedrag wilt ontvangen. Wist je dat je over kunt stappen naar een verzekering zonder eigen risico en ook nog goedkoper uit bent? Dat is de kracht van het vergelijken.

Waarom een eigen risico?

Er zijn drie belangrijke redenen voor verzekeraars voor het hanteren van een standaard eigen risico:

  1. Wat jij betaalt hoeft de verzekeraar niet te betalen
    Als je een eigen risico hebt van € 100, bespaart de verzekeraar dit bedrag op de schade-uitkering.
  2. Een eigen risico vermindert het aantal claims op verzekeringen 
    Een schade van een paar tientjes meld je niet als het eigen risico € 100 bedraagt. Ook bij een schade van € 150 of iets meer, neem je (hoopt de verzekeraar) niet de moeite om de schade in te dienen. Het overgrote deel van de schade betaal je immers toch al zelf.
  3. Het behandelen van schades neemt hoge kosten met zich mee.
    Als we weer uitgaan van een schade van € 100, maakt de verzekeraar hogere kosten voor het in behandeling nemen dan het uit laten keren van de schade. De behandelingskosten zijn bij een kleine schade vaak veel hoger dan de schadelast zelf. 

Jouw auto verzekeren zonder eigen risico

Door het invoeren van het kenteken en een paar gegevens over jezelf kun je binnen een paar klikken tientallen autoverzekeringen vergelijken op Poliswijzer.nl. In onze filters (aan de linkerzijde van de vergelijker) kun je aangeven waar jouw autoverzekering aan moet voldoen. De filter ‘Maximaal eigen risico’ staat standaard op ‘geen voorkeur’, maar je kunt de filter ook op € 0 eigen risico zetten. In de vergelijker komen dan alleen maar autoverzekeringen terug waarin je geen eigen risico betaalt. 

auto-eigen-risico-nul.PNG

Wij hebben dit alvast voor je gedaan! Vergelijk hier alle autoverzekeringen zonder eigen risico

Ook voor woonverzekeringen het eigen risico schrappen

Onder woonverzekeringen verstaan we de inboedel-, opstal- en de aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel kun je daar de glasverzekering ook nog bijrekenen. In onze vergelijker hebben we het eigen risico standaard al op nul staan. Je hoeft dus niets aan te passen in de filters! 

Bij stormschade gelden er andere regels

Ook met nul euro eigen risico kun je toch zelf opdraaien voor een deel van de schade, namelijk bij schade door storm. Verzekeraars brengen bij schade door storm vaak een eigen risico in rekening van € 225 tot € 500, dus ook als je een woonverzekering hebt zonder eigen risico. 

Wil je hulp in jouw zoektocht naar een verzekering zonder eigen risico? Wij staan je graag bij!

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie