Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Is de WA autoverzekering verleden tijd?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

In 2018 hebben de Nederlandse verzekeraars in totaal 308 miljoen euro verlies geleden op de verplichte WA autoverzekering. In voorgaande jaren zelfs nog meer. Het tekort compenseren ze met de inkomsten uit de uitgebreidere autoverzekering. Eén verzekeraar heeft besloten om te stoppen met de verliesgevende autoverzekering en alleen nog maar de uitgebreidere dekkingen aan te bieden. 

opel.png

Wie biedt de WA autoverzekering niet meer aan?

Als vergelijker van autoverzekeringen controleren wij regelmatig of verzekeraars hun aanbod veranderen. Het kan gaan om een premieverhoging of een verandering in de dekking. De verzekeraar Verzekeruzelf.nl heeft een drastische maatregel getroffen. Ze bieden de (goedkope) WA autoverzekering niet meer aan. Je kunt bij de verzekeraar nog kiezen tussen twee vormen, namelijk de WA beperkt casco en de WA casco (allrisk).

Mag dat zomaar?

Autoverzekeraars kiezen zelf wat ze aanbieden. Ze staan natuurlijk in hun recht om het assortiment aan te passen. Ze kunnen de WA autoverzekering van bestaande klanten niet zomaar omzetten naar een ruimere dekking, maar de goedkoopste verzekeringsvorm schrappen voor nieuwe klanten mag gewoon.

Hoe gaan andere verzekeraars hierop reageren?

Eén verzekeraar bepaalt niet de koers voor de gehele branche voor de autoverzekering. Maar het kan de andere verzekeraars wel aan het denken zetten. Verzekeruzelf.nl is een kleine verzekeraar waar andere verzekeraars hun beleid niet om zullen aanpassen. Het zal waarschijnlijk geen domino-effect veroorzaken.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 28 juni 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie