Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Met een foto de premie voor de autoverzekering berekenen?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De verzekeraar Generali kan de premie voor een autoverzekering berekenen aan de hand van een foto. Na het uploaden van de foto verstrekt de verzekeraar binnen 60 seconden een offerte voor de autoverzekering . Het zou om een Europese primeur gaan. In eerste instantie hebben ze het uitgebracht in België. Wordt dit de toekomst?

Verzekeraars willen met innovaties meer consumenten bereiken voor de autoverzekering. Online is het al eenvoudig om autoverzekeringen te vergelijken, maar het kan natuurlijk nog beter en sneller. Het is even de vraag of een foto uploaden de toekomst is.

Hoe werkt het?

Via een app van de verzekeraar kan een verzekeringsadviseur (de Belgen noemen ze verzekeringsmakelaars) een foto uploaden en de leeftijd van de bestuurder van de auto opgeven. De foto moet in ieder geval het kenteken duidelijk weergeven. Binnen één minuut krijgt de adviseur de premie voor de autoverzekering in beeld. Dit klinkt ontzettend handig, maar voor het afsluiten moet je alsnog vragen beantwoorden en persoonsgegevens invoeren.

Zonder foto jouw autoverzekering vergelijken

Het idee is leuk bedacht, maar wordt eigenlijk alweer onderuit gehaald door de verzekeraar zelf. Zonder foto kun je namelijk ook binnen één minuut een offerte laten maken. Het kenteken en de leeftijd van de bestuurder komt namelijk op hetzelfde neer. Met andere woorden, de foto uploaden is niet strikt noodzakelijk. Daarnaast weet de verzekeraar aan de hand van de foto ook nog niet hoe jij jouw auto wilt verzekeren.

Binnen 60 seconden kun je ook meerdere verzekeraars vergelijken

We zijn er blij mee dat verzekeraars innoveren, maar het moeten wel verbeteringen zijn. Door het invullen van onderstaande gegevens kun je op Poliswijzer.nl in één keer tientallen autoverzekeringen vergelijken. Het gaat om de volgende gegevens:

  • Kenteken
  • Geboortedatum
  • Postcode + huisnummer
  • Hoeveel kilometer rijd je met de auto per jaar?
  • Het aantal schadevrije jaren?

Deze gegevens invullen gaat je ook lukken binnen 60 seconden. Een leuk initiatief van Generali België, maar het zal niet als een bom inslaan binnen de verzekeringsbranche.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 8 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie