Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Onderzoek FD naar onafhankelijkheid: Poliswijzer.nl grote winnaar

door Lesley Anker Leestijd: 2 minuten

Vergelijkingssites komen over het algemeen niet goed uit de bus als het gaat om onafhankelijk vergelijken. Dit blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad (FD). Dit wisten wij natuurlijk al lang. Wat is er aan de hand in de wereld van vergelijkers?

giorgio-trovato-xty6ld8jgm-unsplash.jpg

Het FD publiceerde het artikel “Vergelijkingssites geven lang niet altijd het beste advies.” Hierin zijn de onderzoeksjournalisten kritisch over vergelijkers, maar Poliswijzer.nl is de positieve uitzondering op het gebied van autoverzekeringen. En onze zustersite Bellen.com in de categorie mobiele telefoonabonnementen.

Wie laat de goedkoopste deal zien?

Het FD nam verschillende vergelijkingssites onder de loep. Welke vergelijkers laten werkelijk de goedkoopste autoverzerkering zien? Dit bleken er niet veel te zijn. De onderzoekers vulden overal dezelfde zoekopdrachten in. Slechts 2 van de 9 geraadpleegde vergelijkers vonden de goedkoopste autoverzekering. Zo kun je bij een autoverzekering circa € 60 per jaar mislopen. Op Poliswijzer.nl staat wél de goedkoopste autoverzekering bovenaan. Wat is de oorzaak?

Verschillende prijzen bij vergelijkingssites

De grootste oorzaak ligt aan het feit dat niet alle vergelijkers alle autoverzekeraars tonen. Zo vind je bij de ene site wel de goedkoopste autoverzekering en bij de ander niet. Volgens het onderzoek van het FD lijkt het erop dat prijsvergelijkers de opties waar ze geen vergoeding voor krijgen, en dus geen geld aan verdienen, minder vaak tonen dan de opties waar ze wel geld aan verdienen.

Poliswijzer.nl: volledig en onafhankelijk

Wij doen het anders. Zodra jij je gegevens en wensen bij de filters invult, komen alle verzekeringen naar voren die daaraan voldoen. Oók de verzekeraars met wie wij geen samenwerking hebben, tonen wij in de vergelijker. Het wel of niet krijgen van een vergoeding bij het afsluiten van de verzekering speelt geen rol. Verzekeraars betalen ons dus niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Alleen zo krijg je een volledig en onafhankelijk beeld. Wel zo eerlijk vinden wij. 

Op Poliswijzer.nl staat de goedkoopste verzekering altijd bovenaan

En doordat de verzekeraars niet de volgorde in de vergelijker bepalen, staat de goedkoopste verzekering die aansluit bij jouw wensen altijd bovenaan in de resultaten. Onze missie om een zo volledig en objectief mogelijke vergelijking te maken is ook te vinden bij de woonverzekeringen- en zorgverzekeringen vergelijker. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 2 november 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie