Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Op paasvakantie met de auto – Wat als?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Met Pasen lekker met de auto een weekendje naar de kust of naar de bossen in Drenthe? Maar wat als je onderweg strandt langs de weg of een aanrijding krijgt? Wij geven je 5 tips om je weekend in zo’n geval niet te laten verpesten!

autoverzekering-weekendje-weg-0.pngPech onderweg of een ongeval met de auto komt nooit op een gunstig moment, maar als het gebeurt tijdens een weekendje weg heb je wel enorme pech. In sommige gevallen heb je iets aan de autoverzekering.

Tip 1. Check je auto en caravan voordat je op reis gaat

Controleer in ieder geval de bandenspanning en zorg voor goede zijspiegels aan de auto. Ga je met de caravan op pad? Vergeet deze dan ook vooral niet te checken. De meeste caravanbezitters gebruiken de caravan maar een paar keer per jaar. Ook een stilstaand voertuig kan mankementen ontwikkelen.

Tip 2. Pechhulp als aanvullende verzekering

En mocht het dan toch gebeuren…  je krijgt pech onderweg. Je hebt dan niet zoveel aan je autoverzekering. Tenzij je een aanvullende verzekering hebt voor pechhulp. Als je deze niet hebt, stuurt de verzekeraar ook geen hulp. Gelukkig is er nog een alternatief: tip 3.

Tip 3. Word (ter plekke) lid van hulpinstanties voor pech

Ben je al lid van hulpinstantie zoals de Wegenwacht of Route Mobiel? Ben je dat niet en heb je wel hulp nodig voor de auto? Je kan je altijd ter plekke aanmelden via je smartphone. Je krijgt dus altijd hulp, ook al was je nog geen lid! Houd dan wel rekening met extra kosten. Ook logisch, anders zou iedereen wachten met lid worden tot ze pech onderweg hebben.

Tip 4. Neem bij schade contact op met je autoverzekeraar

Kun je niet meer rijden door een ongeval of wil je gewoon hulp of advies? Neem dan contact op met de verzekeraar. Het telefoonnummer vind je op de groene kaart. De verzekeraar zorgt ervoor dat je auto wordt weggesleept en dat de inzittenden naar de gewenste plek binnen Nederland worden gebracht. Kun je nog wel rijden, maar heb je nog vragen? Gewoon de verzekeraar bellen voor hulp. De verzekeraar is dienstverlenend bij schade. Niet bij autopech, maar dus wel als het een gevolg is van een ongeval.

>crashtest-screenshot.png

Je kunt in zo'n situatie dus vertrouwen op de autoverzekering, maar het claimen kan gevolgen hebben. Dat is niet zo als de schade verhaald kan worden op de tegenpartij. Bij een aanrijding door schuld heeft dit mogelijk gevolgen voor de premie van de autoverzekering. Het gaat namelijk ten laste van jouw schadevrije jaren, dus kan jouw korting in de autoverzekering zakken.

Tip 5. Doe de crashtest

We krijgen vaak de vraag hoeveel de premie gaat stijgen na een ongeval. Dit verschilt per persoon, auto en situatie. Om zelf antwoord te kunnen krijgen op deze vraag hebben wij een handige tool ingebouwd in onze autoverzekeringen vergelijker: de Poliswijzer.nl crashtest!

Hoe het werkt? Je kunt de premies van tientallen autoverzekeraars vergelijken en hierbij ook rekening houden met een premiestijging na een geclaimde schuldschade. Bovenaan onze vergelijker kun je kiezen voor de optie “Start de crashtest”. In de volgende stap kies je een schadeoorzaak, bijvoorbeeld “Schade met tegenpartij”. Boven de resultaten zie je nu wat de premie in het nieuwe verzekeringsjaar wordt na een schade.

Ga je op vakantie met de auto? Wij wensen jou een prettige vakantie zonder pech of crashes!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 2 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie