Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 - 2111 456   Logo WhatsApp

Op paasvakantie met de auto – Wat als?

door Juul Dijkhuis

Met Pasen lekker met de auto een weekendje naar de kust of naar de bossen in Drenthe? Maar wat als je onderweg strandt langs de weg of een aanrijding krijgt? Wij geven je 5 tips om je weekend in zo’n geval niet te laten verpesten!

autoverzekering-weekendje-weg-0.pngPech onderweg of een ongeval met de auto komt nooit op een gunstig moment, maar als het gebeurt tijdens een weekendje weg heb je wel enorme pech. In sommige gevallen heb je iets aan de autoverzekering.

Tip 1. Check je auto en caravan voordat je op reis gaat

Controleer in ieder geval de bandenspanning en zorg voor goede zijspiegels aan de auto. Ga je met de caravan op pad? Vergeet deze dan ook vooral niet te checken. De meeste caravanbezitters gebruiken de caravan maar een paar keer per jaar. Ook een stilstaand voertuig kan mankementen ontwikkelen.

Tip 2. Pechhulp als aanvullende verzekering

En mocht het dan toch gebeuren…  je krijgt pech onderweg. Je hebt dan niet zoveel aan je autoverzekering. Tenzij je een aanvullende verzekering hebt voor pechhulp. Als je deze niet hebt, stuurt de verzekeraar ook geen hulp. Gelukkig is er nog een alternatief: tip 3.

Tip 3. Word (ter plekke) lid van hulpinstanties voor pech

Ben je al lid van hulpinstantie zoals de Wegenwacht of Route Mobiel? Ben je dat niet en heb je wel hulp nodig voor de auto? Je kan je altijd ter plekke aanmelden via je smartphone. Je krijgt dus altijd hulp, ook al was je nog geen lid! Houd dan wel rekening met extra kosten. Ook logisch, anders zou iedereen wachten met lid worden tot ze pech onderweg hebben.

Tip 4. Neem bij schade contact op met je autoverzekeraar

Kun je niet meer rijden door een ongeval of wil je gewoon hulp of advies? Neem dan contact op met de verzekeraar. Het telefoonnummer vind je op de groene kaart. De verzekeraar zorgt ervoor dat je auto wordt weggesleept en dat de inzittenden naar de gewenste plek binnen Nederland worden gebracht. Kun je nog wel rijden, maar heb je nog vragen? Gewoon de verzekeraar bellen voor hulp. De verzekeraar is dienstverlenend bij schade. Niet bij autopech, maar dus wel als het een gevolg is van een ongeval.

>crashtest-screenshot.png

Je kunt in zo'n situatie dus vertrouwen op de autoverzekering, maar het claimen kan gevolgen hebben. Dat is niet zo als de schade verhaald kan worden op de tegenpartij. Bij een aanrijding door schuld heeft dit mogelijk gevolgen voor de premie van de autoverzekering. Het gaat namelijk ten laste van jouw schadevrije jaren, dus kan jouw korting in de autoverzekering zakken.

Tip 5. Doe de crashtest

We krijgen vaak de vraag hoeveel de premie gaat stijgen na een ongeval. Dit verschilt per persoon, auto en situatie. Om zelf antwoord te kunnen krijgen op deze vraag hebben wij een handige tool ingebouwd in onze autoverzekeringen vergelijker: de Poliswijzer.nl crashtest!

Hoe het werkt? Je kunt de premies van tientallen autoverzekeraars vergelijken en hierbij ook rekening houden met een premiestijging na een geclaimde schuldschade. Bovenaan onze vergelijker kun je kiezen voor de optie “Start de crashtest”. In de volgende stap kies je een schadeoorzaak, bijvoorbeeld “Schade met tegenpartij”. Boven de resultaten zie je nu wat de premie in het nieuwe verzekeringsjaar wordt na een schade.

Ga je op vakantie met de auto? Wij wensen jou een prettige vakantie zonder pech of crashes!

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie