Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Minder autorijden tijdens lockdown? Kies andere autoverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

Heb je een auto, maar gebruik je deze veel minder tijdens de lockdown en door het thuiswerken? De auto de deur uit doen is niet de eerste keuze, maar wist je dat je geld kunt besparen doordat je de auto nu minder gebruikt? Je rijdt namelijk minder kilometers en moet de auto nog steeds WA casco verzekerd blijven?

lage-kilometerstand-autoverzekering-omlaag.png

Het afgelopen jaar heb je jouw auto waarschijnlijk veel minder gebruikt dankzij de gedeeltelijke lockdown. Vooral als je op werkdagen veel kilometers maakte naar kantoor, zal de auto nu tot rust komen. Nadat we corona uit ons leven verbannen hebben, zal het thuiswerken naar verwachting deels blijven bestaan. Werkgevers hebben gemerkt dat velen thuis ook goed hun werk kunnen doen. Hierdoor zul je ook in de toekomst waarschijnlijk minder kilometers maken. Iets om rekening mee te houden voor de autoverzekering.

Minder autorijden: andere autoverzekering

Bij het aanvragen van je autoverzekering ben je er bijvoorbeeld vanuit gegaan dat je 20.000 kilometer per jaar rijdt. Als je nu niet verder komt dan 10.000 kilometer, ben je een dief van je eigen portemonnee als je dit niet aanpast. De verzekeraar loopt minder risico’s als je minder rijdt, dus een lagere premie is logisch.

Maak niet de fout door de lagere kilometrage door te geven aan je huidige verzekeraar. Een nieuwe situatie vraagt namelijk om een nieuwe vergelijking waar je zoveel mogelijk verzekeraars bij wilt betrekken. Wij geven jou inzicht in de premies en de voorwaarden van tientallen autoverzekeraars, dus profiteer hiervan en start met vergelijken op Poliswijzer.nl.

Kiezen voor een goedkopere verzekeringsvorm

We kennen verschillende vormen van autoverzekeringen. De ruimste verzekeringsvorm is de WA casco (all risk). Deze autoverzekering keert ook jouw schade uit als je een aanrijding veroorzaakt. Een ruime dekking is mooi, maar daar hangt natuurlijk ook een naar verhouding hoge premie aan. Als je jouw auto niet meer zoveel gebruikt, kun je een goedkopere dekking overwegen. Je kunt mogelijk honderden euro’s besparen door te kiezen voor de WA autoverzekering.  Bij schade aan je auto krijg je dan niets meer uitgekeerd door jouw verzekeraar. Of je kiest de WA beperkt casco. Deze is goedkoper dan de WA casco en vergoedt nog wel schades aan de eigen auto door bijvoorbeeld hagel, storm, ruitbreuk en aanrijding met loslopende dieren.

Eén van de twee auto’s verkopen

De hele dag twee auto’s voor de deur hebben is zinloos als ze nauwelijks worden gebruikt. Dit speelt bijvoorbeeld als beide partners niet meer naar het werk rijden, maar thuis werken. Je kunt één van beide verkopen en weer een tweede kopen als dit toch weer noodzakelijk is. Aan onderhoudskosten, verzekering en afschrijving kan dit jou een besparing opleveren van honderden euro’s per maand. Bijvoorbeeld een nieuwe Kia Ceed kost je ongeveer € 400 per maand aan afschrijving, belasting en autoverzekering.   

Een dure auto inruilen voor een stadsauto

Heb je nu een suv of een ander krachtig voertuig omdat je 50.000 kilometer per jaar rijdt? Nu je de auto minder gebruikt kun je de dure auto ook inruilen voor een kleinere (lees goedkopere) versie. Onderschat niet wat het effect van een ruil is op jouw maandlasten. Je steelt minder de show tegenover de buren met de goedkopere auto, maar je houd wel meer geld over iedere maand.

auto rood.jpg

Wij publiceren maandelijks een blog waarin wij een automerk en type tegen het financiële licht houden. Uit deze kostenscan blijkt hoe enorm groot de verschillen zijn tussen auto’s als je alleen al kijkt naar een paar kostensoorten. Als voorbeeld gaan we uit van de volgende twee auto’s: Ford Fiesta en de Tesla X. De Ford kost € 402 per maand en de Tesla meer dan € 1250. Dat is een mooie besparing.

Er zijn verzekeraars die premieverlagingen doorgevoerd hebben in de autoverzekering. Betaal je nog steeds dezelfde (hoge) premie? Vergelijk en kijk hoeveel jij kunt besparen!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 8 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie