Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Schade door rellen? Dit vergoedt je verzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Na het instellen van de avondklok als maatregel tegen corona is het onrustig geworden in Nederland. In diverse steden waaronder Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam ontstonden rellen, maar ook in kleinere plaatsen zoals Stein. Winkels, auto’s en in sommige gevallen huizen raakten beschadigd. Niet altijd is schade door rellen verzekerd. Wat keert je verzekeraar uit? 

opgebrand-huis.png

Als je woont in het gebied van de rellen is je eerste zorg de veiligheid van jezelf en van je gezinsleden. Zodra de rook is opgetrokken heb je aandacht voor de financiële gevolgen. Wat keert je verzekeraar uit als jouw huis, inboedel of auto beschadigd is? We leggen ook uit wat er mogelijk is als jouw minderjarig kind schade heeft veroorzaakt bij de rellen.

Is schade aan je woning verzekerd?

Ja, in de opstalverzekering is schade door rellen meeverzekerd. Er kunnen wel beperkingen gelden voor leegstaande huizen en vakantiewoningen. In de media wordt aangegeven dat verzekeraars de veroorzaakte schades van bedrijven en winkels niet vergoeden, maar dat gaat vooral om zakelijke panden. Voor niet zakelijke panden, zoals jouw huis, zijn de vergoedingen op dat gebied vaak gunstiger. Met schade aan je inboedel door rellen kun je de inboedelverzekering inschakelen. 

Is schade aan je auto ook verzekerd?

Bij schade aan je auto kan het een ander verhaal zijn. Het vergoed krijgen van de schade is namelijk afhankelijk van de gekozen dekking voor je auto. Voor auto’s met uitsluitend een WA-verzekering vergoedt de verzekeraar de schade niet. Je krijgt de schade wel vergoed met de WA casco (allrisk) autoverzekering. Met de WA beperkt casco (WA+) betaalt de verzekeraar meestal ook je schade, maar niet altijd. Autoverzekeraars kunnen rellen uitsluiten in de polisvoorwaarden.

Biedt de aansprakelijkheidsverzekering uitkomst?

Natuurlijk kun je geen auto’s vernielen en winkels plunderen en de door jezelf veroorzaakte schade claimen op jouw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Maar er is een uitzondering. Opzettelijk veroorzaakte schade door kinderen tot 14 jaar oud is namelijk wel meeverzekerd.

Is je auto WA verzekerd en ben je bang voor rellen in de omgeving? Verplaats de auto dan tijdelijk naar een buurt waar het veiliger is. Hiermee kun je veel geld besparen. Je kunt ook besparen door het vergelijken van autoverzekeringen. Kijk maar eens in onze autoverzekering vergelijker en voer jouw kenteken in.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie