Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Storm op komst! Je huis en auto verzekerd tegen stormschade

door Lesley Anker Leestijd: 3 minuten

Storm in Nederland komt wel een paar keer per jaar voor. “Blijf binnen en ga niet de weg op” is vaak het advies. Dan ben jij beschermd, maar hoe zit het precies met je auto en woning? Je hebt gelukkig veel aan je autoverzekering en woonverzekeringen bij stormschade.

stormschade-herfst.png

Bij een storm van minimaal windkracht 7 kun je op je woonverzekeraar rekenen. Dit checken ze eerst na bij het KNMI voordat ze schade aan je huis uitkeren. Ook je autoverzekeraar schiet te hulp bij stormschade, alleen ligt dit wel aan de dekking die je hebt.

Soorten stormschade

Tijdens een storm gaan harde windstoten vaak gepaard met zware regen- of zelfs hagelbuien. Schades door storm die bij verzekeraars worden gemeld zijn bijvoorbeeld: 

  • Een boom die op een huis of auto is gevallen
  • Losse dakpannen (die vervolgens ook nog een auto hebben geraakt)
  • Een dakkapel die van het dak vliegt
  • Hagelschade aan een auto 
  • Waterschade aan de inboedel

Stormschade aan auto niet met elke autoverzekering gedekt

Herinner jij je nog die keren dat je na een flinke hagelbui naar buiten liep en de hagelstenen zo groot bleken als pingpongballen? Als de ruiten van je auto zijn beschadigd na een storm dan kun je dit claimen bij je autoverzekeraar, maar niet altijd. De minimaal verplichte WA autoverzekering dekt namelijk geen enkele schade aan je eigen auto en dus ook geen stormschade. Heb je een WA + beperkt casco of een WA + volledige casco (all risk) autoverzekering? Dan ben je prima verzekerd tegen schade door een storm.

Tip: vergelijk je autoverzekering eens! Soms is Beperkt casco of All risk zelfs voordeliger dan een WA autoverzekering. De duurste WA verzekering is begin 2020 namelijk € 38,49, terwijl de voordeligste beperkt casco autoverzekering € 22,97 is en de voordeligste all risk verzekering € 36,18. 

Opstalverzekering en inboedelverzekering dekken stormschade

Stormschade is verzekerd in een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Stel dat je dakpannen van het dak vliegen tijdens de storm, dan kun je dit bij de opstalverzekering claimen. Niet alleen je dak is dan verzekerd, maar ook de gevolgschade. Door schade aan het dak kan zelfs je interieur waterschade oplopen. Hiervoor trek je aan de bel bij de inboedelverzekeraar. Het eigen risico is bij stormschade wel vaak hoger dan bij andere schades: minimaal € 250 en maximaal € 450 of € 500.

Zelfs aansprakelijkheidsverzekering helpt soms bij stormschade

In de worst case scenario heb je niet alleen schade aan je dak, maar vliegen de losse dakpannen vervolgens ook nog eens tegen de auto van de buren aan. Jij bent dan de ‘verantwoordelijke’, omdat de schade is veroorzaakt door jouw huis. Dit is verzekerd in je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Ben je huurder van het huis? Dan ligt de aansprakelijkheid bij de verhuurder.

stormschade-2.png

Meld stormschade altijd bij je verzekeraar

Wil je goed voorbereid zijn op een storm? Met een WA + beperkt casco of all risk autoverzekering en de woonverzekeringen zit je veilig. Richt de storm schade aan jouw auto, woning of spullen? Meld dit dan gelijk bij je verzekeraar. Deze zal een expert sturen om de schade te bekijken.

Deel dit artikel op:


Lesley Anker
Lesley Anker Verzekeringsspecialist & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie