Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Tesla verkoopt auto’s inclusief autoverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

tesla.jpgZelfrijdende auto’s lijken de toekomst. Eerst moeten er nog vele discussies gevoerd worden over de veiligheid, de aansprakelijkheid en het verkeersnetwerk. Wie is er bijvoorbeeld aansprakelijk als er schade wordt veroorzaakt door een zelfrijdende auto? Tesla wacht deze discussie niet af en komt zelf al met het begin van de oplossing. Een autoverzekering gekoppeld aan de Tesla.

Wat biedt Tesla?

Kopers in Azië kunnen kiezen voor een aanvullend pakket waarin de verzekering en het onderhoud zit. Het onderhoud erin verwerken zal voor een groot deel te maken hebben met het wekken van vertrouwen. Inclusief een verzekering is interessant, ook met het oog op de toekomst. Vorig jaar is de verzekering geïntroduceerd in Hong Kong en in Australië onder de naam Insuremytesla. Op zich is dit niet zo bijzonder, want ook andere merken hebben eigen labels. Maar de verzekering van Tesla zal niet alleen zijn vanuit commercieel oogpunt.

Zijn zelfrijdende auto’s het einde van de particuliere autoverzekering?

Achter de autoverzekering van Tesla zitten uiteraard verzekeraars. Ook logisch, auto’s maken is iets anders dan het verzekeren met alle risico’s die ingeschat moeten worden. Het kan nog vele jaren gaan duren, maar uiteindelijk is het verzekeren van de volledig geautomatiseerde auto’s niet meer aan de eigenaren van de auto’s. De fabrikanten sluiten complexe contracten voor alle auto’s die geproduceerd zijn. Optimisten zeggen dat wij over een aantal jaren al een zelfrijdende auto’s rijden. Het zal nog veel langer duren tot de traditionele auto's volledig worden vervangen door een rijdende robot.

Experimenteerwet zelfrijdende auto’s

De ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s gaan hard. De techniek is er al grotendeels klaar voor, maar natuurlijk moet het door en door getest worden. Als het een keer niet goed gaat, kunnen de gevolgen enorm zijn. Het kabinet heeft 24 februari op voorstel van minister Schultz ingestemd met een wetsvoorstel dat experimenten met zelfrijdende auto’s zonder bestuurder mogelijk maakt. Met de Experimenteerwet zelfrijdende auto worden wettelijke barrières  om te testen met deze auto’s weggenomen. Het was vanaf 2015 al mogelijk maar alleen met een bestuurder in de auto. Nu mogen de auto’s op afstand bestuurd worden. Nog een lange weg te gaan, maar het begin is er.

toekomst auto.jpg

Ongeveer 90% van de ongevallen komt door een menselijke fout. De zelfrijdende auto zorgt dus voor een betere verkeersveiligheid en minder schades.

In 2019 zelfrijdend door Europa?

Deze maand hebben 26 Europese landen afgesproken om alle medewerking te geven aan het ontwikkelen van zelfrijdend vervoer. Gezamenlijk worden er testen opgezet. Per 2019 moet het al mogelijk zijn om te reizen binnen Europa in een zelfrijdende auto. Een ambitieus plan. Wij hoeven onze traditionele auto’s nog niet in te leveren voor zelfrijdende voortuigen, maar de trend lijkt niet meer te stoppen.
 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 9 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 300
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie