Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Week van het geld: zo druk je hoge maandlasten de kop in

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Aandacht voor je geldzaken moet je altijd hebben, maar we willen er extra aandacht op vestigen in de Week van het geld. Met onze tips bespaar je geen paar tientjes op de maandlasten, maar zelfs honderden euro's. Ons doel is om te helpen je maandlasten te laten kelderen! Goed omgaan met geld is goud waard.

week-van-het-geld.png

Het is van 22 tot en met 26 maart de Week van het geld. Op scholen wordt aandacht geschonken aan geld om bewustwording te kweken. Omgaan met geld kun je leren. En je bent nooit te oud om er nog iets van op te steken.  Lees onze tips en trucs en houd deze maand nog geld over na de afschrijving van de maandlasten. Al het geld dat niet verdwijnt naar de energieleverancier, telecomprovider of verzekeraar kun je gebruiken voor leukere dingen.

Betaal niet teveel aan je verzekeringen

Op Poliswijzer.nl kun je de autoverzekering, woonverzekeringen en de zorgverzekering vergelijken. Eind van het jaar kun je de zorgverzekering weer afstemmen op het jaar 2022. Waar je gelijk op kunt besparen zijn de autoverzekering en de woonverzekeringen. Je autoverzekering kun je vergelijken door je kenteken in te voeren voordat je de vergelijker in gaat. Binnen een paar minuten weet je wat de goedkoopste autoverzekeraar jou in rekening brengt en hoeveel je de maandlasten beperkt.

Vergelijk ook gelijk je woonverzekeringen om nog meer te besparen op jouw maandlasten! Vergelijk ze eens apart van elkaar om tot de beste deal te komen. Wil je jouw woonverzekeringen liever bij één verzekeraar afsluiten? Vergelijk dan jouw inboedel-, opstal en aansprakelijkheidsverzekering samen in een woonpakket. Sommige verzekeraars geven korting als je meerdere verzekeringen bij ze afsluit.

Alles-in-1 tegen lagere maandlasten

Ben je tevreden met je alles-in-1 pakket voor de huistelefoon, internet en tv, maar ben je het zat om € 70 per maand (of meer) te betalen voor deze diensten? Voor minder dan de helft per maand kun je bij een andere provider terecht. Het voordeel is nog groter, want je krijgt bij een nieuw abonnement ook vaak nog de eerste drie tot zelfs zes maanden gratis. Of je krijgt negen maanden lang korting op de maandlasten. Je kunt blijven zitten waar je zit, maar dat is precies waar jouw provider op hoopt. De trouwe klanten betalen de korting die nieuwe abonnementhouders krijgen. Kijk ook eens of je beter af bent door je tv-abonnement op te zeggen of je vaste telefoonlijn. Dat scheelt een flinke slok op de borrel. Vergelijken is heel gemakkelijk op Internetten.nl: voer je postcode en huisnummer in en zie wat beschikbaar is op jouw adres.

Wat kost jouw belbundel bij een ander?

Kijk vooral eens wat jouw belbundel kost bij een andere telefoonprovider. Er zijn tientallen providers, dus de kans is groot dat je ergens anders goedkoper terecht kunt. Je kunt ook een vergelijking maken voor een nieuw abonnement inclusief een nieuwe telefoon. Zo kies je de provider die het beste past bij jouw verbruik, maar wel tegen de laagste maandlasten. Deze vergelijking kun je maken op onze andere website Bellen.com

Zorg ook voor lage energielasten

Om de week van het geld helemaal goed af te sluiten kijk je ook nog naar je energiekosten. Dit is een gegarandeerde besparing, want energiebedrijven geven nieuwe klanten een welkomstpremie van soms wel meer dan € 300. Door het jaarlijks overstappen naar een andere energieleverancier houd je de maandlasten laag. Dat is qua kosten effectiever dan de verwarming één graad lager zetten. Overstappen via Gaslicht.com is zo geregeld!

Na het vergelijken en het afsluiten van je nieuwe verzekering, internet-telecomabonnement en energiecontract krijg je geld beschikbaar voor andere dingen. Bijvoorbeeld voor het boeken van die ene vakantie die we nog tegoed hebben.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 23 maart 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie