Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Ben je nu op wintersport? - Wat heb je aan de reisverzekering?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

In de wintersportgebieden ligt sneeuw, maar wel erg veel. Daken bezwijken onder de meterhoge sneeuwbulten. Met een goede reisverzekering verzacht je in ieder geval de financiële pijn. 

reisverzekering-sneeuw.jpg

Wintersporters ervaren nu waarom ze niet zonder een reisverzekering kunnen. Door de heftige sneeuwval in wintersportgebieden liggen er pakken sneeuw van meters hoog. De terugreis vanuit bijvoorbeeld Oostenrijk uitstellen lijkt de enige optie. De zorgverzekering met een 100% dekking in het buitenland vangt medische kosten op, maar niet de extra verblijfkosten, het boeken van nieuwe tickets en diefstal van jouw bagage. Met een reisverzekering ben je beter uit.

Een reisverzekering verzekerd meer dan alleen medische zorg en bagage

Het goed verzekeren van de medische kosten is van groot belang bij een vakantie naar het buitenland, maar er is meer te verzekeren. Het bekendste onderdeel van de reisverzekering is de dekking tegen diefstal van de bagage. Toch is het niet de belangrijkste dekking. Wist je dat je de kosten voor een reddingsactie of voor het opsporen na een vermissing soms zelf betaalt? 

Wat mag je van een reisverzekering verwachten?

autoverzekering-sneeuw.jpg

Naast het verzekeren van je bagage en de medische kosten kies je ook voor de volgende risico’s een reisverzekering:
•    Een ongevallendekking – De verzekeraar betaalt uit bij blijvende invaliditeit of bij het overlijden ten gevolge van een ongeval tijdens de vakantie;
•    Het noodgedwongen langer verblijven in het buitenland;
•    Het eerder terug moeten vliegen (repatriëring) door bijvoorbeeld het overlijden van familie;
•    Kosten door het verliezen van reisdocumenten;
•    Hoge kosten na het overlijden tijdens de vakantie (repatriëren van het lichaam naar Nederland).

Hoe krijg je hulp vanuit Nederland vanuit de reisverzekering?

Van de verzekeraar krijg je een telefoonnummer van een alarmcentrale. Dit nummer kun je bellen in geval van nood, maar ook als je advies wilt. Je krijgt 24 uur per dag een Nederlands sprekend persoon aan de lijn. Bij problemen in het buitenland kunnen zij jou helpen. 

Wat heb je aan de reisverzekering als je nu op wintersport bent?

Stel, je bent nu op wintersport. Sommige dagen valt er 70 centimeter sneeuw. Het ziet er natuurlijk fantastisch uit, maar de nadelen zijn groot. Met de auto terug rijden is vragen om problemen. Het is zelfs nog maar de vraag of je de auto kunt vinden. Door het noodzakelijk langer moeten blijven in het buitenland maak je hoge kosten. Je moet dagen bijboeken, en dat kan om vele honderden euro’s extra gaan. Alleen daarom kies je al voor een reisverzekering toch? Onderschat de noodzaak van de reisverzekering niet.

Ben je nu op wintersport?  Wij wensen jou veel sterkte en let goed op jezelf en op je reisgenoten! Ga je nog? Vergeet de reisverzekering niet!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 25 augustus 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.