Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Bagage meeverzekeren in de reisverzekering

Met de dekking voor bagage in de reisverzekering zijn je spullen op reis verzekerd bij verlies, schade of diefstal. Bij het vergelijken kun je € 1000 per koffer verzekeren, maar je kunt ook kiezen voor € 5000 per koffer. Niet in alle reisverzekeringen is bagage standaard meeverzekerd. Neem het verzekeren van bagage dus mee bij het vergelijken van de reisverzekering.

Bagage verzekering reis

Bagage is niet altijd standaard meeverzekerd

Het verzekeren van de bagage kan standaard geregeld zijn in de reisverzekering. Sommige verzekeraars kiezen ervoor om het als een extra dekking mee te verzekeren. Je kunt de bagagedekking achterwege laten als je weinig waardevolle spullen meeneemt op vakantie. Maar onderschat de waarde van je spullen niet. Alleen al het opnieuw kopen van kleding kan je vele honderden euro’s kosten. Als je bagage niet wilt meeverzekeren, raden we aan om in de vergelijking toch even te kijken naar de premie inclusief vergoeding van gestolen bagage. Het premieverschil is namelijk  maar klein.

Wat is de waarde van jouw bagage?

Maak voor jezelf een inschatting van de waarde van de koffers inclusief inhoud. Hierbij moet je rekening houden met de kosten voor het kopen van nieuwe spullen. Houd ook rekening met beperkingen die voor de uitkering gelden. Als je een kostbare tablet meeneemt op vakantie, kan de verzekeraar bij schade maar een deel van de waarde uitkeren. Er kunnen namelijk maximale bedragen gelden per onderdelen van de bagage.

Het verzekerd bedrag geldt per koffer

In de reisverzekering kun je tot een bepaald bedrag aan bagage meeverzekeren. Het gaat bijvoorbeeld om € 1000 of € 3000. Deze bedragen gelden per koffer van een meeverzekerde persoon. Als de verzekeraar een bedrag aanhoudt van € 1000 per koffer, is dit ook gelijk het maximale bedrag dat de verzekeraar uit gaat keren per koffer.

Hoe claim je schade aan je bagage?

Met het claimen van de schade bij de verzekeraar kun je wachten tot je weer thuis bent. Echter, zodra je merkt dat je schade hebt, moet je gelijk al in actie komen. Bel eerst met het alarmnummer van de verzekeraar om de schade te melden. De medewerk(st)er van de alarmcentrale zal aangeven wat je het beste kunt doen. Bij diefstal van je spullen krijg je het advies om ter plaatse aangifte te doen bij de politie. Zorg dat je van de aangifte een schriftelijk bewijs meekrijgt voor het claimen van de schade. 

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie