Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Ongevallendekking meeverzekeren in de reisverzekering

Tijdens je vakantie kan het noodlot toeslaan. Door een ongeval kun je blijvend invalide raken of zelfs overlijden. De ongevallendekking in de reisverzekering keert een geldbedrag uit na overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval. De vergoeding bedraagt bijvoorbeeld € 10.000 bij overlijden en € 25.000 bij blijvende invaliditeit. Voor een premie van een paar euro per jaar kun je de ongevallendekking meeverzekeren in de reisverzekering.

Ongevallendekking

Ongevallendekking bij overlijden

De ongevallendekking in de reisverzekering verstrekt een eenmalige uitkering als de verzekerde reisgenoten betrokken raken bij een ongeval. Als het slachtoffer direct of later overlijdt aan de verwondingen, keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit. De uitkering is een eenmalige tegemoetkoming in de kosten voor de nabestaanden. 

Ongevallendekking bij blijvende invaliditeit

Als het slachtoffer gewond raakt, keert de verzekeraar nog niet uit. Er volgt pas een uitkering als medische specialisten hebben vastgesteld dat het om blijvende invaliditeit gaat. Hierdoor kan het een langere tijd duren voordat de uitkering volgt. Als het slachtoffer (zwaar) gewond is geraakt door een ongeval is het daarom nog niet zeker of de verzekeraar een uitkering verstrekt.

Medische kosten vallen niet onder de ongevallendekking

Medische kosten die je maakt na een ongeval vallen niet onder de ongevallendekking. Deze kosten claim je op de zorgverzekering. Of je kiest voor de aanvullende dekking voor medische kosten in de reisverzekering. In sommige gevallen zijn de buitenlandse medische kosten in het buitenland namelijk niet voor 100% meeverzekerd in de zorgverzekering.

De ongevallendekking keert ook uit bij een ongeval met een auto

Tijdens de vakantie kun je betrokken raken bij een ongeval in een auto. Ook dan keert de ongevallendekking uit. Het maakt hierbij overigens niet uit of je in jouw eigen auto zit, in een huurauto of als je een passagier bent in bijvoorbeeld een bus. Het ongeval moet wel tijdens de vakantie gebeuren. De heen- en de terugreis vallen hier ook onder.

De ongevallendekking toevoegen is optioneel

Na een ongeval worden de medische kosten gedragen door de zorgverzekering en eventueel in de reisverzekering via de aanvullende module voor medische kosten. De ongevallendekking is een extra uitkering als het noodlot toeslaat. De dekking is niet verplicht om af te sluiten. 


Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie