Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Medische kosten meeverzekeren in de reisverzekering

Het goed verzekeren van de medische kosten tijdens de vakantie in het buitenland kan je behoeden voor hoge kosten die niet verzekerd zijn. Als je niet goed verzekerd bent, moet je de zorgkosten namelijk voor een deel zelf betalen. Dit kun je voorkomen met de extra dekking voor medische kosten in de reisverzekering.

Dekking medische kosten in reisverzekering

Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. In de basisverzekering zijn de medische kosten voor noodzakelijke zorg meeverzekerd. Toch is de dekking in sommige gevallen niet ruim genoeg. De medische kosten in het buitenland betaalt de zorgverzekeraar, maar maximaal de kosten die in Nederland gebruikelijk zijn voor de behandeling die je in het buitenland ondergaat. We leggen het uit. 

Voorbeeld van medische kosten in het buitenland

Je bent op vakantie in Turkije. Door een ongeluk moet je met spoed voor een behandeling naar het ziekenhuis. In Nederland zouden de medische kosten € 500 bedragen, maar de privékliniek waar je heen bent gebracht, brengt je € 1500 in rekening. De zorgverzekeraar vergoedt vanuit de basisverzekering een bedrag van € 500. De resterende € 1000 betaal je zelf. 

Heb je een aanvullende zorgverzekering? 

In de aanvullende zorgverzekering kan de dekking in het buitenland uitgebreider zijn. Wij kunnen jou hier inzicht in bieden. Vul hier in welke dekking je wenst, en wij zoeken de meest geschikte zorgverzekering voor je uit. Overstappen kan per 1 januari. 

Medische kosten meeverzekeren in de reisverzekering 

Als de dekking in de zorgverzekering onvoldoende is, kun je medische kosten meeverzekeren in de reisverzekering. Ook wel handig, want bij calamiteiten in het buitenland moet je vaak toch al contact opnemen met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. Kunnen zij er ook gelijk voor zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt. Zorgkosten claimen op de reisverzekering in plaats van de zorgverzekering heeft nog een extra voordeel. In de zorgverzekering zit namelijk een eigen risico en in de reisverzekering betaal je geen eigen risico. 

Op Poliswijzer.nl kun je reisverzekeringen vergelijken inclusief de medische kosten in het buitenland. Zo voorkom je een te hoge premie.

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie