Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Voorkom dubbele verzekering voor automobilistenhulp

Automobilistenhulp kun je meeverzekeren in je reisverzekering. Je kunt ook recht hebben op hulp in het buitenland via bijvoorbeeld de ANWB, je Bovag bedrijf of het automerk. De automobilistenhulp in de reisverzekering is vaak wel ruimer dan hulp van bijvoorbeeld het automerk. Dus kun je het beste kiezen voor automobilistenhulp in de reisverzekering.

autoverzekering-weekendje-weg-automobilistenhulp.png

Als je met de auto op vakantie gaat moet je rekening houden met pech onderweg. Problemen met de auto moeten de vakantie niet verpesten. Als je bijvoorbeeld met de auto in Oostenrijk strandt langs de weg kan het nog dagen duren voordat het mankement wordt opgelost. Door het meeverzekeren van de automobilistenhulp in de reisverzekering ga je goed voorbereid op pad. Je hebt dan recht op vervangend vervoer en je auto wordt desnoods weer naar Nederland vervoerd.

Voorkom dubbele dekking voor automobilistenhulp

Via de ANWB kun je recht hebben op pechhulp in Europa. Dat lijkt de automobilistenhulp dekking in de reisverzekering zinloos te maken, maar in de praktijk kan het anders uitpakken. De automobilistenhulp in de reisverzekeering is namelijk meestal ruimer dan het recht op hulp vanuit andere organisaties. Wil je kosten besparen, vergelijk dan de buitenlandmodule in je reisverzekering en die van je autoverzekering. Bij grote overlap kun je ervoor kiezen een van beide verzekeringen aan te passen.

Wat mag je verwachten van automobilistenhulp in de reisverzekering?

Zodra je autopech hebt tijdens je vakantie, kun je contact opnemen met de alarmcentrale van de verzekeraar. Ze regelen hulp op locatie. In eerste instantie proberen ze je weer op weg te helpen door het repareren van de auto. Als dat niet lukt, wordt de auto naar een garage gesleept waar het repareren hopelijk wel lukt. Met veel pech lukt het repareren niet, maar je hebt recht op vervangend vervoer en zelfs extra verblijfskosten die je maakt vergoedt de reisverzekeraar.

De dekking in de module automobilistenhulp is vaak ruimer

Als je ook op andere manieren pechhulp hebt geregeld voor het buitenland, ben je deels dubbel verzekerd. Maar de automobilistendekking is vaak ruimer, dus kan toch een verstandige keuze zijn.


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 145
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie