Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Reisverzekering met pechhulp is ruimste dekking voor automobilistenhulp

Met een reisverzekering met pechhulp verzeker je auto problemen tijdens de vakantie. Bijvoorbeeld de motor begeeft het of je auto wil niet meer starten tijdens de vakantie. Hulp als je pech onderweg hebt met de auto in het buitenland kun je ook krijgen via bijvoorbeeld de ANWB pechhulp, een Bovag bedrijf of je automerk. Betaal niet onnodig extra.

Een reisverzekering met pechhulp is ruimer dan pechhulp via bijvoorbeeld de fabrikant van het automerk. Dit geldt voor zowel de kortlopende reisverzekering als de doorlopende reisverzekering. Dus kun je het beste de pechhulp reisverzekering afsluiten. 

Deze aanvullende dekking voorkomt dat je vakantieplezier onderweg wordt verpest. Je hebt onder voorwaarden zelfs recht op vervangend vervoer, zodat je door kunt rijden naar je vakantiebestemming als je auto het laat afweten.

reisverzekering met pechhulp

Als je met de auto op vakantie gaat moet je altijd rekening houden met pech onderweg of met een ongeval, zoals een lekke band of een oververhitte motor. Problemen met de auto moeten de vakantie niet verpesten. Als je bijvoorbeeld met de auto in het buitenland strandt langs de weg, kan het nog dagen duren voordat het mankement wordt opgelost. 

Door het meeverzekeren van de automobilistenhulp in de kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering ga je goed voorbereid op pad. Je hebt dan recht op vervangend vervoer en je auto wordt desnoods weer naar Nederland vervoerd. Als de onderdelen aan je auto met de mankementen te vervangen zijn, mag je voor de reparatie naar de dichtstbijzijnde garage. Een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering afsluiten is dus in meerdere opzichten verstandig.

Heb je met de pechhulp reisverzekering een dubbele dekking?

Via de ANWB kun je recht hebben op pechhulp in Europa. Dat lijkt de automobilistenhulp dekking in de (doorlopende) reisverzekering zinloos te maken, maar in de praktijk kan het anders uitpakken. Houd er ook rekening mee dat de pechhulp persoonsgebonden kan zijn. Jij hebt recht op pechhulp, maar als jouw dochter je auto leent voor een vakantie dan heeft zij geen recht op jouw pechhulp of vervangend vervoer. Let dus goed op of je bent verzekerd voor pechhulp op naam of op voertuig.

Wat mag je verwachten van automobilistenhulp in de reisverzekering?

Zodra je autopech hebt tijdens je vakantie, kun je contact opnemen met de alarmcentrale van de pechhulpverzekering. Ze regelen hulp op locatie. In eerste instantie proberen ze je weer op weg te helpen door de auto ter plekke te repareren. Als dat niet lukt, wordt de auto naar een garage gesleept. Met veel pech kan de auto ook in de garage niet gerepareerd worden. Gelukkig heb je dan recht op vervangend vervoer. De reisverzekeraar vergoedt zelfs extra verblijfskosten die je maakt na bijvoorbeeld een ongeval.

Sommige reisverzekeraars hebben eigen alarmcentrales. Het gaat bijvoorbeeld om Eurocross (Achmea) of om Allianz Global Assistance. In het geval dat pechhulp nodig is, zorgt de alarmcentrale voor de noodzakelijke hulp of voor vervangend vervoer. Een prettig idee dat je geholpen wordt bij pech of bij een ongeval op vakantie.

De dekking in de module automobilistenhulp in de reisverzekering is ruimer

Als je ook op andere manieren pechhulp geregeld hebt voor het buitenland, ben je deels dubbel verzekerd. Maar de automobilistendekking is vaak ruimer, dus kan dat toch een verstandige keuze zijn om automobilistenhulp mee te verzekeren. Bij reguliere pechhulp is vervangend vervoer niet standaard inbegrepen.

Kiezen voor een reisverzekering is in meerdere opzichten verstandig. Naast de dekking automobilistenhulp kun je bijvoorbeeld ook medische kosten meeverzekeren. In de zorgverzekering zijn de buitenlandse zorgkosten standaard verzekerd, maar mogelijk slechts voor een beperkt bedrag. Lees hier meer over in onze kennisbank

Als je pech krijgt, kun je niet eenvoudig alsnog een pechhulp afsluiten. Regel het dus goed voordat je pechhulp nodig hebt.

Geactualiseerd: donderdag 25 mei 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie