Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Heb je bij schade recht op vervangend vervoer?

Bij een ongeval kan je auto dermate beschadigd raken dat je er niet meer mee kunt rijden. Vervangend vervoer zou in dat geval wenselijk zijn. De meeste verzekeraars bieden hier dekking tegen in de uitgebreidere autoverzekeringen. Je hebt geen recht op vervangend vervoer bij pech onderweg.

vervangend vervoer autoverzekering.jpg

Het verschilt sterk per verzekeraar hoe het geregeld is met vervangend vervoer. Ook is het afhankelijk van de gekozen dekking. Als je auto WA verzekering verzekerd is, heb je geen recht op vervangend vervoer bij schade. Voor de WA beperkt casco en de WA Casco verschilt het per verzekeraar.

Wanneer kan er recht bestaan op vervangend vervoer?

Sommige verzekeraars bieden vervangend vervoer aan gedurende de reparatieperiode na een schade. Dit kan overigens ook geregeld zijn via het herstelbedrijf. Bij een total loss kun je tijdelijk recht hebben op een huurauto. De kosten hiervan worden (gedeeltelijk) gedragen door de verzekeraar. Er zitten ook nog grote verschillen tussen de verzekeraars die het aanbieden. Er kan een maximale periode gelden van 7 dagen, maar 30 dagen is ook mogelijk. In de polisvoorwaarden staat waar je recht op hebt.

vervangend vervoer.jpg

Recht op vervangend vervoer na diefstal van de auto

Bij diefstal van je auto weet je niet waar je aan toe bent. Je auto kan binnen een paar dagen teruggevonden worden, maar mogelijk zie je de auto nooit weer terug. Je krijgt niet gelijk een uitkering van de verzekeraar. Ze houden een wachtperiode van 30 dagen aan. Als de auto binnen deze periode wordt gevonden krijg je de eventuele schade aan de auto uitgekeerd. Is de auto na 30 dagen nog niet terug? Dan wordt vanuit gegaan dat de auto niet weer boven water komt. Gedurende de wachtperiode heb je recht op vervangend vervoer. Er kunnen wel maximale bedragen gelden. 

Recht op vervangend vervoer in het buitenland

Het beleid van verzekeraars loopt hierin sterk uiteen. Er zijn verzekeraars waar vervangend vervoer in het buitenland aanvullend mee te verzekeren is. Een enkele verzekeraar biedt zelfs vervangend vervoer in het buitenland als je auto WA verzekerd is. De meeste autoverzekeringen bieden geen dekking. In de reisverzekering is het mee te verzekeren.

Geactualiseerd: 01-07-2019

Navigatie