Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Hoe vergelijken wij?

Allereerst vragen we enkele gegevens van jou. Je leeftijd wordt gevraagd omdat er enkele polissen zijn met een leeftijdsafhankelijke premie (bijvoorbeeld VGZ en Achmea). Je bent niet verplicht om deze in te vullen, maar het maakt het voor jezelf wel gemakkelijker. We kunnen zo namelijk de best passende vergelijking voor je maken.

Sortering op prijs en kwaliteit (aanbevolen)

Na het invullen van je gegevens presenteren wij je de polissen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Om de kwaliteit te bepalen, gebruiken wij de GoedeZorg-score. De GoedeZorg-score is door de gediplomeerde adviseurs van Poliswijzer.nl opgesteld en geeft je een inzicht in de extra én gratis services die zorgverzekeraars bieden op het gebied van voeding, beweging en je mentale gezondheid. Ook beoordelen we de aanwezigheid van handige (gratis) gezondheidsapps en de service die je krijgt bij wachtlijstbemiddeling, second opinion en bij het op orde brengen of houden van je financiële gezondheid. De vrije ziekenhuiskeuze heeft ook effect op de GoedeZorg-score. Hiervoor geldt: minder keuzevrijheid zorgt voor een lagere GoedeZorg-score.

Sortering op beste polis

Je kunt er ook voor kiezen om op kwaliteit te sorteren. Bij deze sortering komt het verzekeringspakket met de hoogste GoedeZorg-score bovenaan te staan. Dit zijn verzekeringspakketten met (vaak) volledige keuzevrijheid voor ziekenhuizen en de beste extra services.

Sortering op goedkoopste

Het verzekeringspakket met de laagste premie staat bovenaan in deze sortering. Andere kenmerken zijn hierbij niet meegenomen. Dit kan betekenen dat een verzekeringspakket met bijvoorbeeld een beperkte ziekenhuiskeuze en/of een lage GoedeZorg-score als goedkoopste naar voren komt in de vergelijking.

Jij zit aan de knoppen. Jij bepaalt

Naast de hierboven beschreven sorteringen kun je met onze slimme filters zelf bepalen welke aanvullende vergoedingen je wenst. Hiermee kun je eenvoudig aangeven welke vergoeding je wilt voor tandartskosten of hoeveel fysiobehandelingen je mee wilt nemen in je vergelijking. Staat je gewenste vergoeding niet tussen de filters? Zoek deze dan op in de zoekbalk. Bij Poliswijzer.nl hebben we ook een aantal tools ontwikkeld om je op weg te helpen bij het vergelijken:

  • Vergelijken met je huidige zorgverzekering.
  • Keuzehulp om de vergoedingen te vinden die het beste bij jouw situatie passen.
  • Kostentool om te vergelijken op basis van je verwachte zorgkosten.

Onafhankelijk en transparant

Wij vergelijken alle verzekeraars die hun premies en voorwaarden ter beschikking stellen. Ook tonen we polissen van verzekeraars die niet via Poliswijzer.nl zijn af te sluiten. Op die manier vind je bij ons altijd een actuele en zo compleet mogelijke vergelijking. Alleen collectieve verzekeringen ontbreken omdat verzekeraars deze informatie niet verstrekken aan vergelijkingssites.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.