Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

WA beperkt casco autoverzekering vergelijken

Vergelijk de beste WA beperkt casco autoverzekeringen

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Schadevrije jaren beïnvloeden de hoogte van je premie. Je vindt ze op de laatst gekregen polis van je huidige verzekeraar.

Wat is een WA beperkt casco autoverzekering?

Een WA beperkt casco autoverzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering plus een aantal fijne extra’s. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade die je met je auto bij een ander veroorzaakt, maar ook voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld brand en diefstal. Ook ruitbreuk, stormschade, hagelschade en aanrijdingen met dieren zijn gedekt in de beperkt casco autoverzekering.

Besparen op de beperkt casco autoverzekering

Doordat autoverzekeraars verschillen in premies voor dezelfde dekking, ontstaan er grote prijsverschillen tussen de WA beperkt casco autoverzekeringen. Door deze autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kom je erachter welke autoverzekeraar de goedkoopste premie biedt voor jouw auto.

Vergelijk op basis van schadevergoeding

In onze vergelijker kun je niet alleen de autoverzekering vergelijken op basis van de voordeligste premie, maar ook op basis van schadevergoeding. Op deze manier kom je erachter welke autoverzekeraar het meeste uitkeert in het geval van schade. Benieuwd? Start dan de crashtest bovenin de vergelijker voor WA beperkt casco autoverzekeringen.

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsadviseurs

Veelgestelde vragen

over beperkt casco autoverzekering
 • Is de beperkt casco autoverzekering verplicht?

  Nee, maar de WA autoverzekering wel. Je kunt zelf kiezen voor een uitgebreidere dekking, zoals de WA+ beperkt casco autoverzekering.

 • Wat dekt een WA+ Beperkt Casco verzekering?

  De beperkt casco dekking kan als aanvulling op de WA dekking worden afgesloten. De beperkt casco autoverzekering dekt schade aan de eigen auto als dat niet is ontstaan door eigen schuld. Dus bijvoorbeeld schade door brand, blikseminslag, storm en diefstal. Ook ruitschade en een botsing met loslopende dieren is verzekerd.

 • Wat dekt een beperkt casco autoverzekering niet?

  De beperkt casco autoverzekering dekt geen schade door vandalisme en schade door eigen schuld. 

 • Wanneer kies je voor een beperkt casco autoverzekering?

  Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. Een uitgebreidere all risk autoverzekering is duurder en kan vaak niet uit voor een auto die al een aantal jaren meegaat. 

 • Wat is de goedkoopste beperkt casco autoverzekering?

  De goedkoopste beperkt casco autoverzekering kun je vaak afsluiten vanaf midden € 20. De premie hangt af van veel factoren, zoals je type auto en aantal schadevrije jaren. Vul daarom je eigen gegevens in de vergelijker in en kom erachter welke beperkt casco autoverzekering voor jou het voordeligst is.

Navigatie