Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

WA+ beperkt casco verzekering vergelijken voor je auto

De goedkoopste WA plus (beperkt casco) autoverzekeringen

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Schadevrije jaren beïnvloeden de hoogte van je premie. Je vindt ze op de laatst gekregen polis van je huidige verzekeraar.

De voordeligste WA+ beperkt casco verzekering

Met de WA+ beperkt casco autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto bij een ander veroorzaakt én voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld brand, storm en diefstal. 

Wil jij een autoverzekering met de WA+ beperkt casco dekking, maar dan wel de goedkoopste? In onze vergelijker vind je die in een paar minuten!

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact op met onze gediplomeerde experts.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Veelgestelde vragen

over beperkt casco autoverzekering
 • Is de beperkt casco autoverzekering verplicht?

  Nee, maar de WA autoverzekering wel. Je kunt zelf kiezen voor een uitgebreidere dekking, zoals de WA+ beperkt casco autoverzekering.

 • Wat dekt een WA+ Beperkt Casco verzekering?

  De beperkt casco dekking kan als aanvulling op de WA dekking worden afgesloten. De beperkt casco autoverzekering dekt schade aan de eigen auto als dat niet is ontstaan door eigen schuld. Dus bijvoorbeeld schade door brand, blikseminslag, storm en diefstal. Ook ruitschade en een botsing met loslopende dieren is verzekerd.

 • Wat dekt een beperkt casco autoverzekering niet?

  De beperkt casco autoverzekering dekt geen schade door vandalisme en schade door eigen schuld. 

 • Wanneer kies je voor een beperkt casco autoverzekering?

  Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. Een uitgebreidere all risk autoverzekering is duurder en kan vaak niet uit voor een auto die al een aantal jaren meegaat. 

 • Wat is de goedkoopste beperkt casco autoverzekering?

  De goedkoopste beperkt casco autoverzekering kun je vaak afsluiten vanaf midden € 20. De premie hangt af van veel factoren, zoals je type auto en aantal schadevrije jaren. Vul daarom je eigen gegevens in de vergelijker in en kom erachter welke beperkt casco autoverzekering voor jou het voordeligst is.

Wat is een WA+ beperkt casco autoverzekering?

Een WA+ beperkt casco autoverzekering (ook wel WA plus genoemd) is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering plus een aantal extra dekkingen. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade die je met je auto bij een ander veroorzaakt, maar ook voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld brand, storm en diefstal. Ook ruitbreuk, stormschade, hagelschade (extreme weersomstandigheden) en aanrijdingen met dieren zijn gedekt in de beperkt casco autoverzekering. In de meest uitgebreide dekking, de WA volledig casco autoverzekering, krijg je ook een vergoeding voor aanrijdingsschade en vandalisme. Deze verzekering wordt ook wel de allrisk verzekering genoemd.

Soort schade         WA          WA + Beperkt casco  WA + Volledig casco
Schade aan anderen ✔ Ja ✔ Ja ✔ Ja
Storm Nee ✔ Ja ✔ Ja
Autobrand Nee ✔ Ja ✔ Ja
Diefstal Nee ✔ Ja ✔ Ja
Ruitbreuk Nee ✔ Ja ✔ Ja
Hagelschade Nee ✔ Ja ✔ Ja
Vandalisme Nee Nee ✔ Ja
Schade door eigen schuld Nee Nee ✔ Ja

Besparen op de beperkt casco autoverzekering

Doordat autoverzekeringen verschillen in premies voor dezelfde dekking, ontstaan er grote prijsverschillen tussen de WA+ beperkt casco autoverzekeringen. Door deze autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kom je erachter welke autoverzekeraar de goedkoopste premie biedt voor jouw auto. De aanvullende dekkingen zoals de ongevallen inzittenden verzekering kun je ook gelijk in de vergelijking meenemen.


Vergelijk op basis van korting bij extra schadevrije jaren

In onze vergelijker kun je niet alleen de autoverzekering vergelijken op basis van de voordeligste premie. Je ziet ook wat de korting op je premie van de WA+ beperkt casco verzekering wordt als je een jaar schadevrij rijdt. Of juist de premieverhoging die je krijgt als je een schade indient bij de verzekeraar. Dat is namelijk iets waar WA beperkt casco verzekeringen flink op kunnen verschillen. Benieuwd? Start dan de tool bovenin de vergelijker voor WA+ beperkt casco autoverzekeringen!

Navigatie