Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Elektrische autoverzekering vergelijken

Vergelijk de beste elektrische autoverzekering

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Schadevrije jaren beïnvloeden de hoogte van je premie. Je vindt ze op de laatst gekregen polis van je huidige verzekeraar.

Voor- en nadelen van de elektrische auto

Een elektrische auto heeft voordelen, zoals lage energiekosten, een schoner milieu en je betaalt geen motorrijtuigenbelasting. Ook ontvang je subsidie bij de aanschaf van een (tweedehands) elektrische auto. Houd ook rekening met de nadelen. Het is lastig om je elektrische auto onderweg op te laden.

Hogere premies voor elektrische auto’s?

Omdat de elektrische auto kostbaar is en schadekosten daarom hoog op kunnen lopen, vragen verzekeraars vaak een hogere premie. Juist daarom loont het om te vergelijken, zodat jij de voordeligste autoverzekering vindt met de beste voorwaarden.

Hoe verzeker je een elektrische auto?

Je kunt verzekeringen voor je elektrische auto net als voor andere auto’s eenvoudig bij ons vergelijken. Vul je kenteken in en je elektrische auto wordt gelijk herkend. Kies de verplichte WA voor dekking van schade aan anderen of kies voor WA beperkte of volledige casco (all risk) als je ook schade aan je eigen auto wilt verzekeren

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsadviseurs

Veelgestelde vragen

over elektrische autoverzekeringen
 • Waarom is de premie voor een elektrische autoverzekering hoger?

  Dat komt omdat het repareren van een elektrische auto gemiddeld duurder is dan van een auto die rijdt op brandstof. De onderdelen van de elektrische auto, zoals de accu en de rembekrachtiger, zijn namelijk duur om te vervangen. Ook speelt mee dat de cataloguswaarde van de elektrische auto gemiddeld hoger is dan van een auto die rijdt op fossiele brandstoffen.

 • Welke dekking moet je voor een elektrische auto hebben?

  Elke auto moet volgens de wet minstens WA verzekerd zijn. De WA autoverzekering vergoedt geen schade aan de eigen auto. Omdat de aanschafkosten en reparatiekosten van een elektrische auto hoog zijn, kun je beter een ruime dekking kiezen. Kies daarom voor de WA+ volledig casco (all risk) autoverzekering voor je elektrische auto. 

 • Welke verzekeraars willen mijn elektrische auto verzekeren?

  Niet alle verzekeraars bieden een autoverzekering aan die geschikt is voor een elektrische auto. Sommige verzekeraars vragen een te hoge premie. Door te vergelijken zie je welke verzekeraars interessant zijn voor jouw elektrische auto en hoeveel premie zij rekenen voor de autoverzekering.

 • Stellen verzekeraars bij elke elektrische auto extra beveiligingseisen?

  Nee, dat verschilt per elektrische auto en per verzekeraar. Verzekeraars stellen bijvoorbeeld hogere eisen bij een auto met een cataloguswaarde boven de € 75.000. Vul je kenteken in de vergelijker in en kijk onder het kopje ‘polisvoorwaarden’ en vervolgens ‘beveiliging’ om te zien of die verzekeraar extra beveiligingseisen stelt aan jouw auto. 

 • Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische auto?

  Voordelen van de elektrische auto zijn de lage energiekosten, je betaalt geen wegenbelasting en aanschafbelasting en je draagt een steentje bij aan het milieu. De nadelen zijn de hoge aanschafkosten, de (nog) beperkte actieradius en je bent afhankelijk van de laadpalen. In deze blog lees je meer over de voor- en nadelen van de elektrische auto.

Navigatie