Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Elektrische autoverzekeringen

  • Dat komt omdat het repareren van een elektrische auto gemiddeld duurder is dan van een auto die rijdt op brandstof. De onderdelen van de elektrische auto, zoals de accu en de rembekrachtiger, zijn namelijk duur om te vervangen. Ook speelt mee dat de cataloguswaarde van de elektrische auto gemiddeld hoger is dan van een auto die rijdt op fossiele brandstoffen.

  • Elke auto moet volgens de wet minstens WA verzekerd zijn. De WA autoverzekering vergoedt geen schade aan de eigen auto. Omdat de aanschafkosten en reparatiekosten van een elektrische auto hoog zijn, kun je beter een ruime dekking kiezen. Kies daarom voor de WA+ volledig casco (all risk) autoverzekering voor je elektrische auto. 

  • Niet alle verzekeraars bieden een autoverzekering aan die geschikt is voor een elektrische auto. Sommige verzekeraars vragen een te hoge premie. Door te vergelijken zie je welke verzekeraars interessant zijn voor jouw elektrische auto en hoeveel premie zij rekenen voor de autoverzekering.

  • Nee, dat verschilt per elektrische auto en per verzekeraar. Verzekeraars stellen bijvoorbeeld hogere eisen bij een auto met een cataloguswaarde boven de € 75.000. Vul je kenteken in de vergelijker in en kijk onder het kopje ‘polisvoorwaarden’ en vervolgens ‘beveiliging’ om te zien of die verzekeraar extra beveiligingseisen stelt aan jouw auto. 

  • Voordelen van de elektrische auto zijn de lage energiekosten, je betaalt geen wegenbelasting en aanschafbelasting en je draagt een steentje bij aan het milieu. De nadelen zijn de hoge aanschafkosten, de (nog) beperkte actieradius en je bent afhankelijk van de laadpalen. In deze blog lees je meer over de voor- en nadelen van de elektrische auto.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van autoverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie