Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wanneer is de WA beperkt casco autoverzekering de beste optie?

De juiste autoverzekering kiezen kun je zelf. Wij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze. De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s die tussen 6 en 9 jaar oud zijn. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren kan deze dekking vaak ook nog uit voor oudere auto's. Met veel schadevrije jaren verlaag je namelijk de premie.

wa beperkt casco

Wat is verzekerd met de WA beperkt casco autoverzekering?

Door het kiezen voor de WA beperkt casco kies je voor een uitgebreidere autoverzekering in vergelijking met de WA autoverzekering. Naast de aansprakelijkheidsschade bestaat er ook vergoeding voor schade aan de eigen auto. Het gaat wel om een beperkt aantal dekkingen, namelijk de volgende:

Beperkt casco dekking info 2.jpg
Kiezen voor de WA of de WA beperkt casco autoverzekering?

Voor auto’s ouder dan 9 jaar wordt vaak gekozen voor de WA verzekering. Tegenwoordig gaan auto’s steeds langer mee. Hierdoor stijgt de waarde van tweedehands auto’s. Een auto van 10 jaar oud kan gerust nog wel een aantal jaren mee. Als je oudere auto nog duizenden euro’s waard is, kan het verstandig zijn om toch de WA beperkt casco verzekering te kiezen. Vergelijk autoverzekeringen met elkaar er maak een keuze aan de hand van de premieverschillen en de verschillen in dekking.

Toch kiezen voor de WA volledig casco ook wel genoemd Allrisk autoverzekering? Het heeft zeker voordelen!

Geactualiseerd: donderdag 9 maart 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie