Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wanneer is de WA beperkt casco autoverzekering de beste optie?

De juiste autoverzekering kiezen kun je zelf. Wij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze. De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s die tussen 6 en 9 jaar oud zijn. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren kan deze dekking vaak ook nog uit voor oudere auto's. Met veel schadevrije jaren verlaag je namelijk de premie.

Uitleg illustratie autoverzekering.jpg

Wat is verzekerd met de WA autoverzekering?

Door het kiezen voor de WA beperkt casco kies je voor een uitgebreidere autoverzekering in vergelijking met de WA autoverzekering. Naast de aansprakelijkheidsschade bestaat er ook vergoeding voor schade aan de eigen auto. Het gaat wel om een beperkt aantal dekkingen, namelijk de volgende:

Beperkt casco dekking info 2.jpg
Kiezen voor de WA of de WA beperkt casco autoverzekering?

Voor auto’s ouder dan 9 jaar wordt vaak gekozen voor de WA verzekering. Tegenwoordig gaan auto’s steeds langer mee. Hierdoor stijgt de waarde van tweedehands auto’s. Een auto van 10 jaar oud kan gerust nog wel een aantal jaren mee. Als je oudere auto toch nog duizenden euro’s waard is, kan het verstandig zijn om toch de WA beperkt casco verzekering te kiezen. Vergelijk autoverzekeringen met elkaar er maak een keuze aan de hand van de premieverschillen en de verschillen in dekking.

Toch kiezen voor de WA volledig casco ook wel genoemd Allrisk autoverzekering? Het heeft zeker voordelen!

Geactualiseerd: 09-08-2021


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 9 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie