Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wanneer kiezen voor een WA beperkt casco autoverzekering?

De juiste autoverzekering kiezen kun je zelf. Wij helpen jou graag bij het maken van de beste keuze. De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s ouder dan 4 of 5 jaar en jonger dan 8 of 10 jaar. Ook kan het vaak nog uit voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar.

Uitleg illustratie autoverzekering.jpg

Door het kiezen voor de WA beperkt casco kies je voor een uitgebreidere autoverzekering in vergelijking met de WA autoverzekering. Naast de aansprakelijkheidsschade bestaat er ook vergoeding voor schade aan de eigen auto. Het gaat wel om een beperkt aantal dekkingen, namelijk de volgende dekkingen:

Beperkt casco dekking info 2.jpg
Kiezen voor de WA of de WA beperkt casco autoverzekering?

Voor auto’s ouder dan 8 tot 10 jaar wordt vaak gekozen voor de WA verzekering. Tegenwoordig gaan auto’s steeds langer mee. Hierdoor stijgt de waarde van tweedehands auto’s. Een auto van 10 jaar oud kan gerust nog wel een aantal jaren mee. Als je oudere auto toch nog duizenden euro’s waard is, kan het verstandig zijn om toch de WA beperkt casco verzekering te kiezen. Vergelijk autoverzekeringen met elkaar er maak een keuze aan de hand van de premieverschillen en de verschillen in dekking.

Toch kiezen voor de WA volledig casco ook wel genoemd Allrisk autoverzekering? Het heeft voordelen!

Geactualiseerd: 01-07-2019

Navigatie