Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Voor de autoverzekering kan een opzegtermijn gelden

Verzekeraars werken meestal met jaarcontracten. Na het eerste jaar verlengd de verzekeraar de autoverzekering weer. Dat wil nog niet zeggen dat jij ook weer een jaar aan de verzekering vast zit. Na het eerste jaar is de autoverzekering dagelijks opzegbaar, maar er kan een opzegtermijn gelden. Bij sommige verzekeraars is de verzekering ook in het eerste jaar opzegbaar.

afscheid auto.jpg

Is een autoverzekering opzegbaar?

In principe is de verzekering dagelijks opzegbaar na het eerste verzekeringsjaar, maar de verzekeraar mag een opzegtermijn hanteren van maximaal één maand.

Autoverzekering opzegbaar bij verkoop

Na verkoop is er geen verzekerd belang meer. Bij verkoop kun je de autoverzekering opzeggen per de verkoopdatum. De verkoop kun je aantonen met een vrijwaringsbewijs. Hiermee toon je aan dat de auto niet meer op jouw naam geregistreerd staat.

Hoe zeg je de autoverzekering op?

verzekering opzeggen.jpg

Bij het oversluiten van je polis zeg je zelf de oude autoverzekering op. Je kunt de verzekering opzeggen met een opzegbriefje. Vermeld in je brief of mailtje in ieder geval jouw adresgegevens, de datum van beëindiging en het polisnummer van de verzekering. Bij verkoop kun je ook nog een kopie van het vrijwaringsbewijs bijsluiten. Uiteraard kun je ook via een e-mail opzeggen. 

Officieel moet een opzegging verstuurd worden met een aangetekende brief, maar een reguliere brief of een mailtje kan voldoende zijn. Voor de zekerheid kun je een paar dagen later de verzekeraar nog bellen met de vraag of de opzegging ontvangen is.

Geactualiseerd: 18-08-2021


Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019
Geactualiseerd: woensdag 18 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie