Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De schadeverzekering inzittenden is een nuttige aanvullende verzekering

De schadeverzekering inzittenden is een aanvulling op de autoverzekering. De verzekering dekt de letselschade en de materiële schade opgelopen door de inzittenden ten gevolge van een ongeval met het verzekerde voertuig. In vergelijking met de ongevallen-inzittendenverzekering biedt deze verzekering een veel ruimere dekking.

schadeverzekering inzittenden

Wanneer komt de schadeverzekering inzittenden tot uitkering?

Je kunt als passagier claimen op deze verzekering bij schade door een ongeval. Het kan hierbij gaan om zwaar lichamelijk letsel waardoor je arbeidsongeschikt raakt. Ook schade veroorzaakt aan jouw bezittingen vallen onder de dekking. Door een ongeval beschadigde bagage kun je claimen bij de verzekeraar. De financiële schade bij het arbeidsongeschikt raken kan enorm zijn. Als je niet meer kunt werken, kun je geen inkomen meer verdienen. De financiële schade leg je neer bij de verzekeraar.

Of toch kiezen voor de ongevallen-inzittendenverzekering?

De ongevallen-inzittendenverzekering is tot een paar euro’s per maand goedkoper, maar dat is niet zonder reden. De ongevallen-inzittendenverzekering biedt een veel beperktere dekking. Bij blijvende invaliditeit volgt er een uitkering van bijvoorbeeld € 20000 tot € 50000, en bij overlijden bijvoorbeeld € 10000. Materiële schade is niet meeverzekerd. De grootste toegevoegde waarde van de schadeverzekering inzittenden is de vergoeding van de werkelijke kosten in plaats van een eenmalige vergoeding. Bij arbeidsongeschiktheid kan het bij de schadeverzekering inzittenden gaan om een vordering van honderdduizenden euro’s. De ongevallen-inzittendenverzekering biedt niet meer dan een tegemoetkoming.

auto - druk.jpg

Hoeveel passagiers zijn er maximaal meeverzekerd?

De dekking geldt voor het aantal personen waarvoor er een gordel in de auto zit. In de meeste gevallen zal het gaan om vier of vijf personen.

Geactualiseerd: 16-08-2021


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie