Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Waarom een inzittendenpolis afsluiten?

Je hoeft niet altijd een inzittendenverzekering af te sluiten. Bij een ongeval kunnen passagiers de schade ook claimen op jouw WA-verzekering van de bestuurder of op die van de tegenpartij. Eventuele medische kosten zijn gedekt via de zorgverzekering.

Dekking inzittenden verzekering

Een inzittendendekking is vooral nuttig voor jou als bestuurder in het geval dat je zélf een ongeluk veroorzaakt; dan zal je een groot deel van je schade niet vergoed krijgen. Het is ook beter voor een snelle schadeafhandeling en uitkering. Een verzekeraar kijkt namelijk niet naar wie de schuldige is. Via een convenant is vastgelegd dat de inzittendenverzekeraar de schade behandelt. Daarna volgt de autoverzekeraar van de tegenpartij.

accident.jpg

Bij een WA-verzekering zijn meestal ook de inzittenden verzekerd. Het kan echter wel zijn dat jouw eigen schade niet vergoed wordt. Bij de meeste autoverzekeraars kun je je bijverzekeren tegen de financiële gevolgen van een verkeersongeluk, bijvoorbeeld met een ongevallenverzekering inzittenden of een schadeverzekering inzittenden.

De verschillende tussen beide zijn:

  • Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit, en alleen in geval van dood of invaliditeit.
  • Een schadeverzekering inzittenden vergoedt de daadwerkelijk geleden schade van de inzittenden.

De dekking geldt dan voor álle inzittenden, dus naast de passagiers ook de bestuurder van de auto. Deze verzekeringen zijn niet los verkrijgbaar, alleen in combinatie met een autoverzekering van dezelfde maatschappij.

Dus wil je ongeacht de schuldvraag verzekerd zijn van uitkering bij schade, dan kun je het best een inzittendenverzekering afsluiten.

Geactualiseerd: 11-07-2019

Navigatie