Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wat voegt een verkeersrechtsbijstandverzekering toe?

In het verkeer kan een geschil ontstaan. Je kunt de eisende partij zijn of de partij die aangesproken wordt. Hoe het ook zit, juridische bijstand neemt hoge kosten met zich mee. Tegen deze kosten kun jij je verzekeren met een verkeersrechtsbijstandverzekering.

verkeersrechtsbijstandverzekering.png

De verkeersrechtsbijstandverzekering geeft juridische bijstand die betrekking heeft op het verkeer in de ruimste zin van het woord. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het aansprakelijk stellen van een tegenpartij voor de schade aan jouw auto. Maar bijvoorbeeld ook om conflicten met een autodealer of geschillen bij het met de fiets aanrijden van een voetganger.

Wanneer is de verkeersrechtsbijstandverzekering noodzakelijk?

Bij het verzekeren weet je niet vooraf of je de betreffende verzekering nodig hebt. Dit is bij de verkeersrechtbijstandverzekering ook het geval. Mogelijk maak je er jarenlang geen gebruik van, maar misschien heb je de verzekering op korte termijn al nodig. Dat is ook het principe van het verzekeren. Bij het verzekeren gaat het om onzekere gebeurtenissen.

Kiezen voor de goedkopere verhaalbijstandsverzekering

Een alternatief voor de verkeersrechtsbijstandverzekering is de goedkopere verhaalbijstandsverzekering. Deze verzekering biedt ook een beperktere dekking. Als je auto WA of WA beperkt casco verzekerd is, gaat de verzekeraar jouw schade door bijvoorbeeld een aanrijding of door vandalisme niet uitkeren. Deze schade kun je eventueel wel verhalen op de veroorzaker van de schade. Dit doe je zelf, tenzij je een verhaalbijstandsverzekering hebt. Het verhalen van een schade is vaak ingewikkeld, dus deze verzekering kan een goede toevoeging zijn.

Geactualiseerd: woensdag 7 juni 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie