Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Je tweede auto verzekeren

Bij het verzekeren van een tweede gezinsauto kun je veel geld besparen door dit op je juiste wijze te doen. Je kunt de tweede auto namelijk mee laten liften op de schadevrije jaren in de eerste gezinsauto. Dit doe je door de tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen als waar de eerste auto verzekerd is. In de autoverzekering van de tweede auto krijg je geen schadevrije jaren cadeau, maar alleen een korting. Let op, niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid.

2e auto verzekeren.jpg

Schadevrije jaren in de eerste gezinsauto kun je niet koppelen aan twee auto’s of andere motorrijtuigen. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van de tweede autoregeling. Dit is vooral aantrekkelijk als er in de eerste gezinsauto veel schadevrije jaren opgebouwd zijn.

Wat houdt de tweede autoregeling in?

In de tweede autoregeling geeft de verzekeraar een extra korting gebaseerd op het aantal opgebouwde schadevrije jaren in de eerste autoverzekering. De verzekeraar kent voor de tweede autoverzekering geen schadevrije jaren toe, maar een korting. Op deze manier kun je een hoge korting krijgen op de verzekering van de tweede auto, zonder dat je schadevrije jaren beschikbaar hebt.

sistercar.jpg

Wat gebeurt er bij schade aan één van de auto’s?

Na het gebruik maken van de tweede autoregeling blijft er geen koppeling bestaan tussen de beide auto’s. Bij een schuldschade veroorzaakt met de eerste auto, daalt het aantal schadevrije jaren in deze autoverzekering. Dit heeft geen gevolgen voor de korting op de tweede autoverzekering. Hetzelfde geldt bij schade aan de tweede auto. 

Wat gebeurt er bij het opzeggen van de tweede autoverzekering?

Bij het beëindigen van je autoverzekering krijg je een polis waaruit het beëindigen van de autoverzekering blijkt. Hierop staat ook hoeveel schadevrije jaren er opgebouwd zijn in de polis. Het gaat hier dus alleen om de daadwerkelijk opgebouwde jaren. De extra korting uit de tweede autoregeling heeft hierop geen invloed.

Geactualiseerd: 08-07-2019


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 8 juli 2019

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie