Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Waar let je op bij het verzekeren van een tweede auto?

Bij het verzekeren van een tweede auto kun je veel geld besparen door te vergelijken. Je kunt de tweede auto namelijk mee laten liften op de schadevrije jaren in de eerste gezinsauto. Dit doe je door de tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen als waar de eerste auto verzekerd is. In de autoverzekering van de tweede auto krijg je geen schadevrije jaren cadeau, maar alleen een korting. Let op, niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid.

tweede auto verzekeren

Schadevrije jaren in de eerste gezinsauto kun je niet koppelen aan twee auto’s of andere motorrijtuigen. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van de tweede autoregeling. Dit is vooral aantrekkelijk als er in de eerste gezinsauto veel schadevrije jaren zijn opgebouwd.

Wat houdt de tweede autoregeling in?

In de tweede autoregeling geeft de verzekeraar een extra korting gebaseerd op het aantal opgebouwde schadevrije jaren in de eerste autoverzekering. De verzekeraar kent voor de tweede autoverzekering geen extra schadevrije jaren toe, maar een korting. Op deze manier kun je een hoge korting krijgen op de verzekering van de tweede auto, zonder dat je schadevrije jaren beschikbaar hebt.

Wat gebeurt er bij schade aan één van de auto’s?

Na het gebruik maken van de tweede autoregeling blijft er geen koppeling bestaan tussen de beide auto’s. Bij een schuldschade veroorzaakt met de eerste auto, daalt het aantal schadevrije jaren in deze autoverzekering. Dit heeft geen gevolgen voor de korting op de tweede autoverzekering. Hetzelfde geldt bij schade aan de tweede auto.

Wat gebeurt er bij het opzeggen van de tweede autoverzekering?

Bij het beëindigen van je autoverzekering krijg je een polis waaruit het beëindigen van de autoverzekering blijkt. Hierop staat ook hoeveel schadevrije jaren er opgebouwd zijn in de polis. Het gaat hier dus alleen om de daadwerkelijk opgebouwde jaren. De extra korting uit de tweede autoregeling heeft hierop geen invloed.

Wil je vergelijken om te zien of je jouw auto beter en goedkoper kunt verzekeren? Ga naar Onze website en vergelijk direct.

Geactualiseerd: donderdag 8 juni 2023

Jorn Alders
Jorn Alders Expert in verzekeringen & PR

Als Online Productspecialist Verzekeren streef ik er elke dag naar om complexe verzekeringsinformatie op een simpele en concrete manier vergelijkbaar te maken. Ik heb al meer dan 12 jaar ervaring met het analyseren van schadeverzekeringen en het uitvoeren van diverse onderzoeken voor consumenten belangenorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. Deze kennis gebruik ik nu om de vergelijkingen op Poliswijzer.nl continu te verbeteren. Zo kan elke bezoeker bij ons een verzekering vinden die het beste bij zijn of haar persoonlijke situatie past.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie