Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Met twee auto's kun je beter de sistercar clausule hebben

Eigenaren van meerdere auto’s hebben een probleem bij een onderlinge schade tussen de auto’s. Je kunt jezelf namelijk niet aansprakelijk stellen voor schade die je met de ene auto aan de andere auto aanricht.  De sistercar clausule zorgt voor de oplossing van het probleem.

sistercar clausule. - autoverzekering

auto - voorbeeld sistercar.jpg

Sistercar - Waarom kun je niet aansprakelijk zijn voor schade?

Wettelijk gezien kun je niet aansprakelijk zijn voor schade aan jouw eigen bezittingen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld geen aansprakelijkheidsstelling sturen. Partners die ieder een auto op naam hebben hoeven niet te letten op de sistercarclausule. De auto’s staan namelijk op verschillende namen. Vrijwel alle autoverzekeringen hebben de sistercar clausule. Heb je twee of meer auto's op je naam? Kijk voor de zekerheid toch even in de polisvoorwaarden of de sistercar clausule erin staat.

Ook interessant bij dit onderwerp:

Geactualiseerd: woensdag 20 april 2022

Jorn Alders
Jorn Alders Verzekeringsexpert & Head of Research

Als Online Productspecialist Verzekeren streef ik er elke dag naar om complexe verzekeringsinformatie op een simpele en concrete manier vergelijkbaar te maken. Ik heb al meer dan 12 jaar ervaring met het analyseren van schadeverzekeringen en het uitvoeren van diverse onderzoeken voor consumenten belangenorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. Deze kennis gebruik ik nu om de vergelijkingen op Poliswijzer.nl continu te verbeteren. Zo kan elke bezoeker bij ons een verzekering vinden die het beste bij zijn of haar persoonlijke situatie past.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie