Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wanneer krijg je met borgstelling te maken?

Bij schade in het buitenland kun je in een vreemde situatie terecht komen. In extreme gevallen kan de buitenlandse justitie jou in de gevangenis zetten en de auto in beslag nemen. Het is gebruikelijk dat ze vervolgens Nederland vragen om een borgstelling als financiële zekerheid in ruil voor jouw vrijlating. Jouw verzekeraar zorgt bij de vrijlating voor een borgstelling.

borgstelling.jpg

Tijdens de vakantie kun je betrokken raken bij een auto-ongeluk. Als er onduidelijkheden zijn over de toedracht van de schade kunnen ze jouw rijbewijs innemen, je auto in beslag nemen en ze kunnen je zelfs vastzetten. De buitenlandse gezagsdragers willen jouw bezittingen teruggeven of jou weer vrijlaten na het betalen van een waarborgbedrag.

Borgstelling is een voorschot

De verzekeraar zorgt voor de borgstelling. Het is geen betaling van de kosten, maar een voorschot. In de polisvoorwaarden staat omschreven dat de verzekeraar deze kosten niet voor haar rekening neemt. Zij schieten het voor en gaan het bedrag vervolgens weer verhalen op jou. Verzekeraars hanteren vaak wel maximumbedragen van bijvoorbeeld € 15000, maar het kan ook € 50000 zijn.

Borgstelling komt zelden voor, maar het is niet uit te sluiten in het buitenland.

Geactualiseerd: 12-08-2021

Geactualiseerd: donderdag 12 augustus 2021

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie