Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wanneer krijg je met borgstelling te maken in de autoverzekering?

Bij schade aan je auto in het buitenland kun je in een vreemde situatie terecht komen. In extreme gevallen kan de buitenlandse justitie jou in de gevangenis zetten en de auto in beslag nemen. Het is gebruikelijk dat ze vervolgens Nederland vragen om een borgstelling als financiële zekerheid in ruil voor jouw vrijlating of jouw auto. Jouw verzekeraar zorgt voor een borgstelling zodat je niet in hechtenis blijft tijdens de schade-afwikkeling.

borgstelling autoverzekering

Tijdens de vakantie kun je betrokken raken bij een auto-ongeluk. Als er onduidelijkheden zijn over de toedracht van de schade kunnen ze jouw rijbewijs innemen, je auto in beslag nemen en ze kunnen je zelfs vastzetten. De buitenlandse gezagsdragers willen jouw bezittingen teruggeven of jou weer vrijlaten na het betalen van een waarborgbedrag.

Borgstelling is een voorschot van de verzekeraar

De verzekeraar zorgt voor de borgstelling. Het is geen betaling van de kosten, maar een voorschot. In de polisvoorwaarden staat omschreven dat de verzekeraar deze kosten niet voor haar rekening neemt. Zij schieten het voor en gaan het bedrag vervolgens weer verhalen op jou. Verzekeraars hanteren vaak wel maximumbedragen van bijvoorbeeld € 15.000, maar het kan ook € 50.000 zijn.

Borgstelling komt zelden voor, maar het is niet uit te sluiten in het buitenland.

Geactualiseerd: woensdag 19 juni 2024

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie