Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Dekt de auto verzekering ook schade in het buitenland?

In het buitenland kunnen er andere regels gelden voor aansprakelijkheid door een ongeval. De auto verzekering biedt alleen dekking in de landen die op de groene kaart staan. Binnen EU biedt de autoverzekering in ieder geval dekking.

autoverzekering buitenland

In het buitenland een beroep doen op je verzekeraar

Betrokken raken bij een ongeluk komt nooit goed uit, maar op vakantie wil je er al zeker niet mee belast worden. Helaas heb je daar geen inspraak in. Bij een ongeluk is het buitenland is het ook lastiger in te schatten wat er van jou wordt verwacht. Zeker als je de taal niet of nauwelijks spreekt. Op de groene kaart staat een internationaal telefoonnummer waarmee je de Nederlandse hulpcentrale kunt bereiken. Even in het Nederlands overleggen werkt verhelderend. Via een alarmcentrale van de verzekeraar kun je ook hulp krijgen. Zij weten wat er moet gebeuren en helpen je graag. Heb je een reisverzekering afgesloten? Neem ook cotact op met het alarmcentrale van de verzekeraar.

Neem altijd de groene kaart mee

Je bent in de meeste gevallen niet meer verplicht om de groene kaart mee te nemen. Toch wordt het wel geadviseerd. Het is een internationaal verzekeringsbewijs, waaruit blijkt dat je auto verzekerd is en bij welke verzekeraar. Voor jezelf is het zeker ook aan te raden. Alle nuttige informatie over de autoverzekering staat er namelijk op. 

Vul samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in

Je kent ze wel, de aanrijdingsformulieren die jouw verzekeraar aan jou gestuurd heeft bij het afsluiten van de autoverzekering. Na een ongeval wordt van jou verwacht dat je het formulier samen met de tegenpartij invult. Hier kan de taal een barrière vormen. Daar is over nagedacht. In Europa werken verzekeraars met het Europees schadeformulier. In andere Europese landen ziet het formulier er hetzelfde uit, met het enige verschil de taal. Op deze manier kun je toch samen met de buitenlandse tegenpartij het formulier invullen. Neem dus zeker een schadeformulier mee.

Geactualiseerd: dinsdag 9 mei 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie