Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Waarom kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering?

Je kunt aansprakelijk gesteld worden in het verkeer of je kunt zelf iemand aansprakelijk stellen. Ook kun je op andere manieren verwikkeld raken in een rechtszaak buiten jouw wil om. Voor dit soort gevallen kun je een rechtsbijstandsverzekering inschakelen. Een rechtsbijstandsverzekering maak je bijna nooit gebruik van, maar als je er een beroep op moet doen gaat het vaak gelijk om hoge bedragen. De gerechtelijke kosten neemt de verzekeraar van jou over, maar hier worden wel voorwaarden aan gesteld.

rechtsbijstand autoverzekering.jpg

Deze verzekering biedt een ruimere dekking dan alleen maar juridische kwesties rondom het verkeer. Als het jou alleen gaat om het verhalen van een schade na een ongeval, kun je beter kiezen voor de verhaalbijstandsverzekering. Je kunt ook kiezen voor de verkeersrechtsbijstandverzekering

Welke kosten maak je bij een juridisch conflict?

De hoogte van de juridische kosten hangen af van wat er moet gebeuren. Een geschil dat voor de rechter wordt uitgevochten brengt hoge kosten met zich mee. Het tarief van een advocaat komt vaak boven de € 100 per uur uit tot zelfs honderden euro’s per uur. De meeste zaken komen niet voor de rechter, maar wordt al door een advocaat uitgevochten. Een advocaat een brief laten sturen gaat je al honderden euro’s kosten. rechtsbijstand autoverzekering hand.jpg

Is de rechtsbijstandsverzekering een aanrader?

Bij het verzekeren dek je een risico af. Je weet vooraf niet of je ook gebruik moet maken van de verzekering. In het geval je de komende jaren een juridisch geschil moet uitvechten is de rechtsbijstandsverzekering zeker een aanrader, maar dat weet je vooraf niet. Puur gericht op de autoverzekering biedt de rechtsbijstandsverzekering een te ruime dekking. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar daar is de premie ook op afgestemd. Beter kun je waarschijnlijk kiezen voor een verzekering met een beperktere dekking. Tenminste, als het jou gaat om juridische hulp met betrekking tot het verkeer.

Geen rechtsbijstandsverzekering – De gevolgen

Je kunt in een situatie terecht komen dat je juridische hulp nodig hebt. Heb je geen rechtsbijstandsverzekering? Dan moet je de juridische kosten zelf dragen of afzien van een claim. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Jij kunt ook aansprakelijk gesteld worden. In dat geval sta je zelf voor de kosten. Geschillen rondom aansprakelijkheid over bijvoorbeeld een auto-ongeval worden vaak uitgevochten door de autoverzekeraar. Het verhalen van jouw eigen schade als je niet WA casco verzekerd bent sta je zelf voor. Je kunt ervoor kiezen om de goedkopere verhaalbijstandsverzekering af te sluiten voor dit soort issues.

Geactualiseerd: 16-08-2021


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie