Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Waar heb je een verhaalsbijstandverzekering voor nodig?

Bij schade leg je een claim neer bij jouw autoverzekeraar, maar mogelijk vergoedt de verzekeraar de schade niet. Als de schade is aangericht door iemand anders, kun je de schade mogelijk verhalen op de veroorzaker. Dit kun je zelf doen, of je laat de verzekeraar het voor jou doen. Met de verhaalsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd.

verhaalsbijstandverzekering

Een automobilist geeft jou geen voorrang en er ontstaat een ongeval. Jouw auto raakt zwaar beschadigd. Je bent WA of WA beperkt casco verzekerd. Jouw verzekeraar biedt dus geen dekking voor deze schade. Het schadebedrag kun je verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij, maar jouw verzekeraar gaat dit niet doen. Je moet dus zelf in actie komen.

Hoe kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen voor jouw schade?

Op het internet kun je hiervoor standaard brieven vinden. Hierin verwoord je waarvoor je de tegenpartij aansprakelijk stelt. Dit onderbouw je met feiten. Deze brief stuur je naar de verzekeraar van de tegenpartij en zij nemen de claim in behandeling. Uitgaande van ideale omstandigheden krijg je de schade snel uitgekeerd, maar vaak gaat het niet zo eenvoudig. De tegenpartij heeft bijvoorbeeld een andere beeld over de toedracht van de schade. Of de schuldvraag staat ter discussie. Het verhalen van schade kan een lastig vraagstuk zijn, waar je specialistische hulp bij nodig hebt. De verhaalsbijstandverzekering biedt uitkomst.

Wat is het nut van een verhaalsbijstandverzekering?

Deze verzekering is een aanvullende dekking op de autoverzekering. Deze verzekering heeft vooral nut als je niet kiest voor de WA casco autoverzekering. Bij een verhaalbare schade zorgt de verzekeraar ervoor dat jij de schade gecompenseerd krijgt. Jouw verzekeraar legt dus contact met de tegenpartij en gaat de schade indien mogelijk voor jou verhalen. Bij de beperktere verzekeringsvormen ligt deze taak bij jezelf, of dus bij de verhaalsbijstandverzekering.

Kiezen voor een ruimere dekking

Aan een verhaalsbijstandverzekering heb je niets als je een geschil hebt die geen betrekking heeft op het verhalen van schade. Een goed alternatief is de verkeersrechtbijstandverzekering. Deze verzekering biedt bijvoorbeeld ook dekking als je een meningsverschil hebt met bijvoorbeeld de autodealer.

Geactualiseerd: vrijdag 6 mei 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Verzekeringsspecialist & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie