Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Een middagje zorgpolissen

door Sinie Oskam Leestijd: 4 minuten

December; de maand van Sinterklaas, Kerst en ... een middagje zorgverzekeringen uitpluizen. Voor de lol? Zeker niet! In de weken voor 1 januari moet je beslissen waar je volgend jaar verzekerd wilt zijn voor je zorgkosten.

Jonge meid, ach, dan maakt het toch niet zoveel uit? Neem gewoon een goedkope! Helaas, zo simpel is het niet.

Beginnen bij het begin

Ik moet mezelf er toe zetten, maar een druilerige zondagmiddag wordt zorgverzekeringenmiddag. Kop thee en restje pepernoten erbij om het aangenaam te maken. Eerst maar eens kijken wat er in mijn huidige verzekering wordt veranderd. Wat wordt er komend jaar meer of minder vergoed? En niet onbelangrijk: wat verandert er aan de prijs.

Wat heb ik gebruikt

Dan kijk ik terug op het afgelopen jaar. Wat heb ik verbruikt? Heb ik vorig jaar de situatie goed ingeschat of had ik achteraf beter een ander pakket kunnen kiezen? Gelukkig blijk ik de situatie goed in te kunnen schatten en heb ik nooit achteraf spijt. Alleen de aanvullende tandartsverzekering blijkt achteraf soms net niet kostendekkend.

Wat heb ik nodig

Basisverzekering is gelukkig vrij simpel. Ze vergoeden min of meer hetzelfde. Als je weet welk type je wilt is in principe alleen prijs/kwaliteit is nog belangrijk. Maar ook hier proberen verzekeraars zich te onderscheiden. Een van die dingen die ik erg prettig vind is de mogelijkheid tot gespreid het eigen risico betalen. Mijn jaarlijkse ziekenhuiscontrole vanwege rugproblemen kost al gauw het hele eigen risico, dus dan is gespreid betalen wel heel prettig!

Maar dan aanvullend

De aanvullende verzekering vind ik altijd weer een breinbreker. Het begint met acceptatie. Door omstandigheden, maar eigenlijk ook een beetje vanuit principe wil ik een verzekering waar ik gewoon voor word geaccepteerd, zonder screening. Dat maakt de lijst gelukkig al iets kleiner. Door de chronische rugklachten ben ik een draaideurpatiënt bij de fysiotherapeut. Een pakket met 12 behandelingen is me te weinig. 18? Kan krap worden. 27? Zou op zich genoeg moeten zijn. Nog meer is misschien zonde van het geld.

Maar er is meer

Maar als ik ga voor dat duurdere pakket, dan krijg ik ook meer geld voor mijn bril. En wordt ook mijn massagetherapeut vergoed. En stel dat ik een slechte tijd heb, zit ik lekker ruim in mijn fysiobehandelingen. Maar ja, als me dat X euro per maand meer kost, dan kan ik misschien toch beter voor het middelste pakket gaan.

Hellup!

Maar dan is er ook nog de keuze aan een batterij aan zorgverzekeraars met elk weer een scala aan pakketten/bundels/extra's. Het eerste jaar ging ik zelf site voor site alle verzekeraars af. Vergeleek polissen, pakketten, voorwaarden. Verschrikkelijk! Een onafhankelijke vergelijkingssite met alle verzekeraars biedt uitkomst. Met mijn wensen, wie is dan het goedkoopst? Waar krijg ik de hoogste korting? Waar krijg ik de zorg die ik nodig heb, zonder me enorm over te verzekeren?

Poliswijzer.nl maakt het makkelijker

Van het nummer 1 pakket bekijk ik de details, voorwaarden en mogelijkheden. Met een beetje mazzel blijkt dat het aanbod van mijn huidige verzekeraar te zijn. Lekker makkelijk, maar helaas niet altijd het geval. Dan leg ik het pakket van afgelopen jaar naast de nummer 1 voor komend jaar. Is overstappen echt voordeliger? Gewoon doen. Er kan weinig mis gaan.

Vergelijk, niets doen kost je poen

Plan gewoon gelijk een hele vergelijkmiddag in. Loop eens alle verzekeringen, contracten en abonnementen door. Is mijn internet- en televisieabonnement nog wel naar wens? Is mijn mobiele abonnement niet alweer verlengbaar of kan ik beter overstappen naar een sim only abonnement? Ben ik nog wel zo voordelig uit bij mijn energieleverancier? Eén middag, een pot thee of koffie, een zak pepernoten of kerstkransjes en een stuk voordeliger Nieuwjaar!

Een middagje zorgpolissen | Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 7 september 2022

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is sinds 2013 werkzaam voor Gaslicht.com vanuit Amersfoort. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven, momenteel als Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.