Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken
Ook na 1 januari kun je nog overstappen

Ook na 1 januari kun je nog overstappen

Leestijd: 3 minuten

In de drukke decembermaand moet je ook nog denken om je zorgverzekering. Blijf je bij de huidige verzekeraar, of kan het beter en goedkoper? Wat veel mensen niet weten is dat je ook na 1 januari nog kunt overstappen.

Tot wanneer kun je overstappen?

De autoverzekering en de inboedelverzekering zijn verzekeringen die geen vaste begin- en einddatum kennen. De zorgverzekering is een vreemde eend in de bijt. Overstappen van zorgverzekering kan maar één keer per jaar. De overstapperiode is ook de reden dat zorgverzekeraars de laatste twee maanden van het jaar zeer actief aan het adverteren zijn. Dit is de tijd om jou als verzekerde binnen te slepen. In de wirwar van mogelijkheden kunnen wij jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Voor je het weet is het januari. Haast is dus geboden! Weet je nog niet wat je gaat doen? Zeg dan in ieder geval vóór 1 januari je huidige zorgverzekering op. Dan heb je nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Hoe moet ik de zorgverzekering opzeggen?

Bij het overstappen naar een andere zorgverzekering zorgt de nieuwe verzekeraar voor het opzeggen van de huidige verzekering. Ben je er nog niet uit welke zorgverzekering het wordt? Dan moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen. Opzeggen kun je doen door een e-mail of een (aangetekende) brief naar de verzekeraar te sturen.

Wie betaalt de zorgkosten als je nog geen nieuwe verzekeraar hebt?

Het voelt niet goed om een zorgverzekering op te zeggen zonder dat je een nieuwe verzekering hebt. Wij raden het ook zeker niet aan voor andere soorten verzekeringen. Voor de zorgverzekering is het mogelijk. Stel, het is 5 januari en je hebt je zorgverzekering opgezegd en nog geen nieuwe afgesloten. Door een ongeval kom je in het ziekenhuis terecht. Deze kosten worden niet meer gedragen door de opgezegde verzekering. De kosten vallen onder de zorgverzekering die je nog af moet sluiten.

Waarom overstappen van een zorgverzekering uitstellen?

Neem jij je ook jaarlijks voor om over te stappen, maar blijft de actie steeds uit? Stop met het teveel betalen, en zorg ervoor dat je overstapt. De meeste mensen zijn niet voor hun hobby met verzekeringen bezig, maar het is in jouw eigen financiële belang. Met onze zorgvergelijker kost het je maar een paar minuten om uit te zoeken welke zorgverzekering het beste bij jou past. Jij vult jouw gegevens in je kiest de zorgverzekering die het beste bij jou past, tegen een redelijke premie.

Stel je voorkeuren in en begin met vergelijken

Aan de linkerkant van onze vergelijkingstool kun je instellen wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. Hiermee geef je aan waar de verzekering dekking voor moet bieden. Je kunt het nog meer richten op jouw specifieke wensen door bijvoorbeeld te kiezen voor betaling per jaar of voor een vrijwillig eigen risico. Probeer de verschillende opties uit. De zoekresultaten wijzigen direct afhankelijk van wat je invult. Kies de meest geschikte verzekering en het overstappen is al klaar. De nieuwe verzekeraar regelt de opzegging bij de oude verzekeraar. Overstappen is besparen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 29 november 2022
Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie