Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Zorgvergelijker in 2024

Vind de zorgverzekering voor jouw zorgsituatie

Vind jouw zorgverzekering

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Kies eenvoudig je zorgverzekering in de zorgvergelijker

Met onze zorgvergelijker kan iedereen eenvoudig overstappen van zorgverzekering. De zorgvergelijker geeft inzicht in zorgpremies, vergoedingen, ziekenhuiskeuze en extra klantvoordeel die zorgverzekeraars bieden.

In de zorgvergelijker kun je zelf je zorgverzekering samenstellen. Vul je gegevens en wensen in de zorgvergelijker in voor een goed advies en kies gelijk een nieuwe zorgverzekering die aan alles voldoet wat jij belangrijk vindt.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met onze gediplomeerde experts.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Top 5 Basis zorgverzekeringen

Met € 385 verplicht eigen risico

Hoe werkt de zorgvergelijker?

In slechts vier stappen vind jij de goedkoopste zorgverzekering die volledig aan jouw eisen voldoet.

1. Vul je gegevens in

Een aantal persoonlijke gegevens is belangrijk om een vergelijking te maken, omdat deze gegevens de hoogte van de premie beïnvloeden. Vul daarom je geboortedatum in om een persoonlijke vergelijking te maken. Wil je gezinsleden meeverzekeren? Ook dit kun je aangeven in de zorgvergelijker. Daar kun je ook je postcode invullen, zodat je per zorgverzekeraar ziet welke zorgverleners bij jou in de buurt gecontracteerd zijn.

2. Gebruik de filters in de zorgvergelijker

Heb je niet alleen een basisverzekering, maar ook een aanvullende verzekering nodig? Maak dan gebruik van de filters in het menu. Daar kun je precies instellen wat je nodig hebt voor je zorgverzekering, zoals aanvullende vergoedingen voor tandarts en fysiotherapie. Wil je niet geweigerd worden door de zorgverzekeraar en dus geen last hebben van medische selectie? Maar liever direct geaccepteerd worden door de verzekeraar? Zet dan een vinkje voor ‘direct’ bij de filter ‘Acceptatie’.  Alleen de zorgverzekeringen die aan jouw filterinstellingen voldoen, zullen we in de zorgvergelijker tonen.

3. Vergelijk op premie, dekking, mate van zorgkeuze en extra’s 

De zorgvergelijker geeft je meerdere manieren om zorgverzekeringen te selecteren. De zorgverzekering met de laagste premie staat altijd bovenaan. Maar dit is niet voor iedereen het belangrijkste onderdeel bij het maken van een keuze voor de beste zorgverzekering. Daarom kun je bijvoorbeeld ook sorteren op vergoedingen, ziekenhuiskeuze en GoedeZorg-score.

4. Kies de beste zorgverzekering voor jou en stap over in de zorgvergelijker

Je hebt vanaf 13 november tot en met 31 december de tijd om een nieuwe polis te kiezen voor 2024. Heb je de best passende zorgverzekering voor jou gevonden in de zorgvergelijker? Dan kun je de nieuwe zorgverzekering afsluiten via de blauwe aanmeldknop. Je hoeft verder niets zelf te regelen: de nieuwe verzekeraar zegt de oude zorgverzekering automatisch op. De nieuwe zorgverzekering gaat in vanaf 1 januari 2024. Ben je toch niet blij met de overstap naar de nieuwe zorgverzekeraar? Dan heb je altijd 14 dagen bedenktijd waarin je zonder een reden te hoeven geven de aangevraagde polis kunt annuleren.

Exclusief bij Poliswijzer.nl: De GoedeZorg-score

Alleen bij Poliswijzer.nl vergelijk je op klantvoordeel die zorgverzekeraars bieden, zoals gratis gezondheidsapps of korting op gezondheid gerelateerde producten. Maar ook extra diensten zijn in de score meegenomen, zoals wachtlijstbemiddeling en hulp bij de financiën. De GoedeZorg-score laat zien hoe een zorgverzekeraar volgens de experts van Poliswijzer.nl scoort op deze extra diensten.Deze informatie zie je altijd terug bij ieder resultaat in de zorgvergelijker.

goedezorg score


Unieke tools in de zorgvergelijker

Bij Poliswijzer.nl kun je uit meerdere opties kiezen om de vergelijking zo goed mogelijk te maken. Kies het vertrekpunt wat voor jou het meest handig is!

Unieke tools in de zorgvergelijker

1. De keuzehulp helpt jou om de juiste zorgverzekering te kiezen

Weet je niet zeker of je genoeg hebt aan een basisverzekering? En welk bedrag eigen risico je het beste kunt kiezen? Beantwoord de vragen in de keuzehulp en kom erachter of je een aanvullende verzekering nodig hebt en welke aanvullende pakketten je dan het beste kunt kiezen.

2. Vergelijk je huidige zorgverzekering met alle andere zorgverzekeringen in de markt

Wil je een zorgverzekering met dezelfde dekking als je huidige zorgverzekering, maar dan goedkoper? Klik op de banner onder het derde resultaat in de vergelijker. Vul je huidige zorgverzekeraar in, en de zorgvergelijker laat zien of een andere zorgverzekeraar met een soortgelijke dekking voordeliger is en hoeveel je kunt besparen.

3. Geen rekenmachine meer nodig met de kostenberekeningstool

Weet je al welke kosten verwacht worden in 2024? Bijvoorbeeld omdat je weet hoe vaak je naar de fysiotherapeut moet? Of omdat je al een factuur van de tandarts hebt ontvangen voor een behandeling van volgend jaar? Vul deze dan in de kostenberekeningtool in en de zorgvergelijker laat zien welke zorgverzekering het beste bij jouw verwachte zorgkosten past. Maar ook of het voordeliger is om bepaalde zorgkosten zelf te betalen.


Waar let je op in de zorgvergelijker?

De zorgpremie

De inhoud van de basisverzekering is overal gelijk. De premie van de basisverzekering verschilt juist wel per verzekeraar. Zo kan de ene basisverzekering veel duurder zijn dan de andere, terwijl de dekking hetzelfde is.

Gecontracteerde zorgverleners 

Welke zorgverzekeraar het beste bij jou past, hangt niet alleen af van de premie, ook van de vraag of zorgverleners bij jou in de buurt worden vergoed door de zorgverzekeraar. Dit vind je bij de filters onder ‘zorgverleners’ of onder het tabblad ‘gecontracteerde zorgverleners’. Bij het invullen van je postcode in de zorgvergelijker krijg je automatisch de gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt te zien. Woon je bijvoorbeeld in Rotterdam? Dan wil je wel zeker weten dat je met jouw zorgverzekering in het ziekenhuis in Rotterdam terecht kunt voor een volledige vergoeding.

Aanvullende verzekeringen kiezen in de filters

Naast de basisverzekering die de belangrijkste zorg dekt, kun je ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit zijn eigenlijk de extra’s bovenop de basisverzekering. Ga je bijvoorbeeld vaak in het jaar naar de fysiotherapeut of de tandarts? Of maak je veel gebruik van alternatieve geneeswijzen? Dan is het handig om dit mee te verzekeren. Je kunt de keuzehulp gebruiken om te bepalen welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt.

Navigatie