Orthodontie vanaf 18 jaar afsluiten – Hoe zit het?

Voor orthodontie voor verzekerden vanaf 18 jaar heb je niets aan de basisverzekering. In uitzonderingsgevallen wel, maar bijna niemand komt hiervoor in aanmerking. Maar de ene aanvullende verzekering is de andere niet. De beste verzekering voor orthodontie vanaf 18 jaar is een kwestie van goed vergelijken, want de verschillen zijn groot.

De kosten voor orthodontie vanaf 18 jaar:
Wat kun je claimen op de basisverzekering?

De basisverzekering kent voor volwassen verzekerden een beperkte dekking op dit vlak. Alleen bij zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornissen kun je een vergoeding krijgen voor orthodontie vanuit de basisverzekering. De voorwaarden zijn zeer streng. Je kunt gerust zeggen dat je voor orthodontie vanaf 18 jaar volledig aangewezen bent op een aanvullende verzekering. Voor de vergoeding van een beugel hoef je dus niet aan te kloppen bij de verzekeraar als je geen aanvullende zorgverzekering hebt.

Kosten voor orthodontie tot 18 jaar:
Wat kun je claimen op de basisverzekering?

Ook voor verzekerden tot 18 jaar is er geen vergoeding voor orthodontie vanuit de basisverzekering. Je bent dus weer aangewezen op een aanvullende verzekering. Verwacht je kosten in 2019? Pas de zorgverzekering hierop aan. Sommige verzekeraars hanteren een wachttijd of hebben toetredingseisen. Wij hebben op Poliswijzer.nl een vergelijking voor jou klaargezet met alleen maar verzekeraars die niet moeilijk doen. Via deze link kom je in deze vergelijking terecht.

Hoe hoog zijn de kosten van orthodontie voor 18 jaar en ouder?

Voor het wel of niet afsluiten van een aanvullende verzekering maakt het een groot verschil hoe hoog de kosten van orthodontie in 2019 vermoedelijk worden. De omvang van de kosten hangt ook af van wat er moet gebeuren met het gebit. Je moet rekening houden met een factuur tussen € 1500 en € 3000 gerekend over meerdere jaren. Wil je weten waar je aan toe bent? Vraag een offerte op bij een orthodontist. Je hoeft het niet bij één offerte te laten. Je kan ook meerdere orthodontisten een offerte laten maken.

Welke aanvullende verzekering kies ik?

Aanvullende verzekeringen zijn er in verschillende vormen. Ruwweg kun je wat betreft orthodontie de volgende onderverdeling maken:

  • Volledige vergoeding tot een bepaald maximum per jaar
  • Gedeeltelijke vergoeding tot een bepaald maximum per jaar

Volledige vergoeding tot een bepaald maximum per jaar

Dit zijn de meest uitgebreide verzekeringen, maar natuurlijk ook met de hoogste maandelijkse premie. Je kunt een dekking krijgen van 100% met een maximum van € 1.500 per jaar. Ze zijn er ook met een maximale vergoeding van € 125 per jaar. Er kunnen eisen gesteld worden, zoals een wachttijd van één jaar.

Gedeeltelijke vergoeding tot een bepaald maximum per jaar

Deze verzekeringen zijn goedkoper omdat je een deel van de kosten voor orthodontie zelf draagt. Je krijgt bijvoorbeeld 75% van de kosten vergoed tot een maximum van € 1.000.

Welke verzekering het beste bij jou past is ook afhankelijk van de gewenste dekking en de premie die de verzekeraar ervoor vraagt. Ga zoeken op het internet naar de beste dekking en waarschijnlijk zakt de moed je in de schoenen. Gelukkig kunnen wij jou hiermee helpen. Je hoeft namelijk niet te puzzelen.

Met onze vergelijkingstool selecteren wij de beste verzekering waarbij orthodontie ook wordt meegenomen.

Belangrijke tip: Heb je kinderen die op termijn ook aan een beugel toe zijn? Verzeker ze mee op de polis van de ouder met de beste dekking voor orthodontie. Dit kan je veel geld besparen.

Plaats een reactie