Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Wat kost een stedentrip naar Parijs?

Wij hebben voor je uitgerekend wat een stedentrip naar Parijs kost

door Juul Dijkhuis

Wie wil nu niet een keer in zijn of haar leven naar de hoofdstad van de liefde, Parijs. Is dat voor iedereen betaalbaar? Jazeker, want je kunt tegen redelijke kosten een week naar Parijs. Wij hebben een inschatting gemaakt van de kosten die je kunt verwachten. Alleen de uitgaven in de Parijse boetiekjes hebben wij niet meegenomen. Door goed te vergelijken sluit je een voordelige reisverzekering af én boek je ook nog eens een goedkoop en kwalitatief goed hotel. Heb je nog geen plannen en lijkt een stedentrip naar Parijs jou leuk? Wij hebben uitgezocht wat het gaat kosten.

De kosten van de vakantieaccommodatie zijn maar een gedeelte van de totale uitgaven op vakantie. De kosten lopen verder op door de reis ernaar toe, plaatselijke uitjes en het levensonderhoud tijdens de vakantie. Je kunt jouw vakantie door extra activiteiten natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Wij schatten in op hoeveel kosten je in ieder geval kunt rekenen. Voor de berekening gaan we uit van één week naar Parijs met je auto.

Uitgangspunten:

 • Je gaat met je partner of met een vriend of vriendin
 • Vertrek is vanuit de Achterhoek met de auto naar Parijs
 • Voor de benzinekosten gaan we uit van € 1,70 per liter
 • Voor de beste hoteldeal schakelen we Lookingforbooking.nl in. Hier boeken we een voordelig hotel met een hoge waardering
 • Voor de reisverzekering gaan we uit van een kortlopende reisverzekering. 

parijs.jpg

Wat ben je kwijt aan benzinekosten?

Het is een flinke rit van ongeveer 7 uur. Gerekend vanuit de Achterhoek moet je uitgaan van 600 kilometer voor een enkele reis. Tijdens een stedentrip wil je natuurlijk ook Parijs verkennen, dus rekenen we 200 kilometer extra. Een gemiddelde auto rijdt 14 kilometer op 1 liter benzine. Aan benzinekosten kun je rekenen op:
600 + 600 + 200 = 1400 kilometer / 14 = 100 liter x € 1,7 = € 170

Hier bovenop komen nog de tolheffingen op de Franse wegen. Houd hiervoor gerust rekening met een bedrag tussen € 50 en € 100 extra tijdens deze vakantie.

Wat kost het hotel voor je stedentrip?

Voor een betaalbaar hotel met een goede beoordeling gebruiken we onze hotelprijzen vergelijker Lookingforbooking.nl. Je wilt immers niet te veel betalen en je niet ergeren omdat het hotel niet de kwaliteit biedt die je hoopt. Op Lookingforbooking.nl heb je een goed hotel gevonden met een beoordeling van een 9,0. Het hotel rekent een redelijk tarief van € 404 voor een vakantie van 7 nachten in de maand juli inclusief ontbijt. Als je je bedenkt of door corona toch niet kunt vertrekken, is de boeking nog te annuleren tot één dag vóór de aankomst.

Of toch een camping?

Je kunt er ook voor kiezen om niet naar een hotel te gaan, maar een stacaravan op een camping te huren. Het zal je verbazen, maar dat gaat je gemiddeld meer kosten dan het tarief voor een hotel inclusief ontbijt. De luxere campings brengen voor twee volwassenen meer dan € 1200 in rekening! De deal met het hotel is dus erg goed.

Wat kost uit eten gaan in Frankrijk?

Uit eten gaan in een restaurant in Frankrijk is gemiddeld goedkoper dan in Nederland. Voor € 15 per persoon kun je kwalitatief goed eten. Als we ervan uitgaan dat jullie 8 dagen lang iedere keer in de avond gaan eten in een restaurant, komen de kosten uit op: 8 x € 30 = € 240. Voor dit bedrag kun je in Nederland niet uit eten.

eifeltoren.jpg

Wat kosten de uitjes in Parijs?

Het flaneren door de straatjes van Parijs is natuurlijk al een ervaring op zich. Toch willen jullie ook de bezienswaardigheden bekijken die de moeite waarde zijn. De Eiffeltoren beklimmen moet je een keer ervaren hebben. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de etage waar de lift je heen brengt. Naar de bovenste etage gaan inclusief een rondleiding kost ongeveer € 110 voor twee personen. De kosten van andere uitjes in Parijs zijn:

 • Het Louvre: € 17 per persoon
 • Een rondvaart over de Seine: € 17 per persoon
 • Sainte-Chapelle is een minder bekende kerk, maar het bezichtigen waard. De kosten zijn € 11,50 per persoon.

Voor al deze uitjes komen de kosten voor jullie uit op: € 201. De dagen dat jullie gaan shoppen zullen kostbaarder zijn. Helaas is het niet mogelijk om deze kosten vooraf duidelijk te krijgen.

Wat kost de reisverzekering?

Het afsluiten van een reisverzekering moet je zeker niet vergeten. Om de kosten hoef je het niet te laten. Jullie betalen namelijk veel meer aan tolheffing op de Franse wegen dan voor een reisverzekering. Als het noodlot toeslaat maakt het een groot verschil of er wel of geen reisverzekering is afgesloten. Jullie sluiten een kortlopende reisverzekering af. 

Ga bij voorkeur voor een reisverzekering met minimaal € 1000 dekking voor bagage.  Aanvullend sluiten jullie de automobilistenhulp dekking af. Bij pech onderweg willen jullie immers een goede ondersteuning. Voor ruim € 17 is de vakantie goed verzekerd.

Wat kost de vakantie in totaal?

 • Accommodatie inclusief ontbijt: € 404
 • Brandstof: € 170
 • Tolwegen: € 75
 • Uit eten: € 240
 • Uitjes: € 201
 • Reisverzekering: € 17

Totaal: € 1107 – Voor dit bedrag kun je geen week op vakantie in Nederland inclusief vervoer, eten en reisverzekering!

reis-parijs.jpg

Uiteraard vallen de kosten hoger uit. In Frankrijk blijven jullie ongetwijfeld niet de hele dag op de hotelkamer. De extra uitgaven kun je eenvoudig inschatten door vooraf te bepalen wat je gaat doen tijdens de vakantie. Jullie nemen bijvoorbeeld nog een extra budget mee van € 500. Als je over de ‘vaste’ kosten duidelijkheid hebt, kun je de bijkomende kosten eenvoudiger inschatten.

Heb je vragen over de reisverzekering? Wij zitten klaar om je te helpen. Heb je hulp nodig bij het zoeken naar een goedkoop en kwalitatief goed hotel? Dan kun je contact opnemen met onze collega’s van Lookingforbooking.nl.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021
Geactualiseerd: donderdag 1 juli 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie