Wat kost een VW Golf jou in de maand?

Baalde jij ook even toen je hoorde over de sjoemelsoftware in de diesels van VW? Moet jij je nu scheel betalen omdat je een VW hebt? Waarschijnlijk valt het in vergelijking met andere merken erg mee. Wij gaan één keer per maand een automerk en type doorlichten, de eerste is de VW Golf. Nee…wees maar niet bang, wij gaan de technische specificaties van de auto niet toelichten. Onze vraag is heel simpel. Wat kost de VW Golf per maand?

Volgende keer onderzoeken wij de Peugeot 308, nu de Volkswagen Golf.

Wat kost de VW Golf?

Je weet wat je voor de auto betaald hebt. De hoogte van de aanschafprijs hoeven wij ook geen onderzoek naar te doen. Eén blik op de website van VW of op autosites en je weet wat ze kosten. Het merk VW is zeer waardevast en degelijk, maar uit zich dit ook in de maandlasten?

Wij zoeken uit wat een VW Golf gemiddeld kost aan:

  • Afschrijving (reserveren van geld om op termijn weer een andere auto te kopen)
  • Brandstof
  • Wegenbelasting
  • WA/Casco verzekering (All risks)

Wij gaan uit van de volgende gegevens:

  • Jaarlijks wordt er 15000 km met de Golf gereden
  • Het is een benzineauto
  • Je hebt 8 schadevrije jaren opgebouwd
  • Wij gaan uit van een woonadres in Gelderland
  • Leeftijd van de bestuurder is 35 jaar (voor de verzekering)
  • Uitgegaan van de VW Golf 1.4 TSI

Hoeveel schrijf je af op de VW Golf?

Een auto is een zeer slechte investering. Vooral nieuwe auto’s betekenen geld laten verdampen. Maar ja! Je wilt comfortabel en prettig rijden, je hebt er dus graag geld voor over. Wij waren benieuwd naar de gemiddelde afschrijving op een Golf. Je schrijft ongeveer af:

Na 1 jaar: 13,1%

Stel, je auto kost als nieuw: € 27000. In het eerste jaar schrijf je af € 27000 x 13,1% = € 3537. Dit bedrag moet je eigenlijk reserveren om de auto weer te vervangen op termijn. Dit bedrag zou gespaard moeten worden voor de volgende auto.

Wat kost de VW Golf aan brandstof?

Ok! Je weet wat je aan waarde hebt verloren in de eerste drie jaren. Wat verbras je maandelijks aan benzine is de volgende vraag. Wij gaan uit van 15000 kilometer per jaar en een literprijs van € 1,70.

De VW Golf 1.4 TSI loopt ongeveer 1 op 16,5 liter.

Per jaar heb je nodig aan benzine: 15000/16,5 = 909 liter
De kosten bedragen: 909 liter x € 1,70 = € 1545,30 per jaar

Maandlasten: € 1545,30 / 12 = € 128,78.

Wat ben je aan wegenbelasting kwijt?

Eigenlijk vreemd dat de wegenbelasting niet hetzelfde is in alle provincies. De verschillen kunnen namelijk groot zijn. Voor onze VW Golf betaal je in Gelderland € 151 per kwartaal en € 50,33 per maand. In Noord-Holland betaal je € 45,67 en in Utrecht € 46,67 Wil je berekenen wat jij betaalt? Bereken het op de website van de Belastingdienst.

Wat kost de WA/Casco verzekering voor de VW Golf?

Als de kosten van de VW Golf je tegenvallen, kun je de lasten nog drukken door goedkoop te verzekeren. Natuurlijk bedoelen wij niet dat je moet besparen door de auto alleen WA te verzekeren. Gewoon kiezen voor de beste dekking, maar wel tegen de laagste prijs. Gelukkig zijn er veel verzekeraars waartussen je kunt kiezen.

De verschillen tussen de verzekeraars zijn groot. Bij de duurste verzekeraar betaal je voor de meest uitgebreide dekking maar liefst € 196,52 per maand. De goedkoopste verzekeraar brengt € 45,11 per maand in rekening. De duurste is dus bijna vier keer zo duur!!

Wat zijn de lasten bij elkaar opgeteld?Per maand:
Afschrijving in het eerste jaar:294,75
Brandstof:128,78
Motorrijtuigenbelasting:50,33
Autoverzekering:45,11
Totaal:518,97

Laatste update: 07-05-2018

3 gedachten over “Wat kost een VW Golf jou in de maand?”

Plaats een reactie