Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vaak weekendje weg? Neem een doorlopende reisverzekering

Ook voor een weekendje weg kun je beter een reisverzekering afsluiten

door Juul Dijkhuis

Sluit jij elke vakantie een aparte reisverzekering af? Waarschijnlijk doe je jezelf tekort. Als je vaker dan twee keer per jaar kort op vakantie gaat, kan een doorlopende reisverzekering al uit. Een doorlopende verzekering heeft ook nog grote voordelen ten opzichte van de kortlopende reisverzekering.

Tijdens een weekendje naar de kust of naar Drenthe kan er weinig misgaan, toch? Maar als je dan toch pech hebt, lopen de kosten hoog op. Met een reisverzekering dek je deze financiële lasten. Voor het verzekeren van een weekendje weg gaat je eerste gedachte waarschijnlijk uit naar een eenmalige reisverzekering. Die gedachte is voor te stellen, maar in veruit de meeste gevallen is kiezen voor een doorlopende reisverzekering verstandiger. Zelfs al bij een aantal weekendjes weg in het jaar.

Is een reisverzekering noodzakelijk voor een weekendje weg?

Vaak wordt gedacht dat een reisverzekering alleen noodzakelijk is bij een vakantie naar het buitenland. Ook voor een weekendje weg in Nederland is een reisverzekering verstandig. Ze breken bijvoorbeeld je vakantiehuisje open en stelen al je spullen. Of door noodlottige pech veroorzaak je een schade van duizenden euro’s aan het vakantiehuisje of aan het hotel. In onze kennisbank laten we alle redenen zien waarom een reisverzekering ook binnen Nederland iets toevoegt.

Hoe vaak per jaar ga je op vakantie?

Je bent al op vakantie als je één overnachting hebt geboekt. Je hebt dan de keuze tussen de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. De stelregel is dat de doorlopende variant goedkoper is als je minimaal één keer per jaar 14 dagen of langer op vakantie gaat. Ook als je meerdere kortere reizen per jaar maakt, is de doorlopende reisverzekering vaak de betere keuze. Per type vakantie geven wij aan wat de beste variant van de reisverzekering is voor jou. 

Eén keer per jaar een weekendje weg

Voor een weekendje weg eens per jaar heb je geen doorlopende reisverzekering nodig. Voor een relatief laag bedrag sluit je voor een paar dagen een kortlopende reisverzekering af. Deze verzekering stopt zodra je weer thuis bent.

op-vakantie-nederland-groot.png

Twee keer per jaar een weekendje weg

Stel, je gaat met je partner twee keer in het jaar een weekendje naar een hotel. Als we uitgaan van drie dagen weg met dekking voor bagage en contant geld en zonder een eigen risico betaal je voor twee kortlopende reisverzekeringen: 2 x € 12,50 = € 25. Je kunt beter kiezen voor twee losse reisverzekeringen, maar de kosten van de doorlopende reisverzekering komen al in de buurt. Voor een paar euro meer ben je het hele jaar verzekerd met een doorlopende reisverzekering.

Een weekendje weg met het gezin

We hebben ook een vergelijking gemaakt voor een gezin met kinderen. Je gaat met je partner en twee kinderen drie dagen naar een hotel. Ook nu wil je een ruime dekking voor bagage, contant geld moet meeverzekerd zijn en je wilt geen eigen risico betalen bij schade. Een kortlopende reisverzekering voor drie dagen kost een gezin € 25. Een doorlopende reisverzekering kost € 56 per jaar. Dus ook in dit geval kun je voor één en twee weekendjes weg beter een kortlopende reisverzekering afsluiten. 

Vaker dan twee keer per jaar een paar dagen op vakantie

Drie keer een weekendje weg geeft je onnodig hoge kosten met een kortlopende reisverzekering. Logisch dus dat je kiest voor een doorlopende reisverzekering. Daarnaast zijn er ook nog extra voordelen van de doorlopende reisverzekering, namelijk:

  • Je vergelijkt en kiest de voor jou goedkoopste doorlopende reisverzekering. Je bent gelijk klaar voor het hele jaar; voor de volgende vakanties hoef je niet nog eens een reisverzekering te zoeken.
  • Met een doorlopende reisverzekering vergeet je je niet te verzekeren.
  • Als je toch vaker op vakantie gaat, krijg je geen aanvullende kosten meer door de reisverzekering. Je denkt nu bijvoorbeeld twee keer op vakantie te gaan, maar je gaat komend jaar toch extra op vakantie.
  • Je kunt ook gelijk een annuleringsdekking voor alle vakanties in één jaar meeverzekeren

Vooraf moeilijk in te schatten hoe vaak je op vakantie gaat

Je weet nu mogelijk nog niet hoe vaak je in één jaar op vakantie gaat. Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je het ook niet hoeft te weten. Vóór je eerstvolgende vakantie sluit je de verzekering af, en het hele jaar ben je goed verzekerd. 

Succes met het vergelijken en alvast een prettige vakantie.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021
Geactualiseerd: maandag 7 juni 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie