Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Heb je een reisverzekering nodig voor een vakantie in Nederland?

Vakantie in eigen land heeft voordelen. Korte reisafstanden en ook in Nederland heb je een grote kans op mooi weer in de zomer. Is een reisverzekering in Nederland ook noodzakelijk? 

Reisverzekering in Nederland

Een reisverzekering dekt ook je vakantie in Nederland 

De reisverzekering biedt al dekking vanaf één nachtje weg in Nederland en buitenland in een: 

 • hotel
 • bed & breakfast
 • tent
 • (sta)caravan
 • vakantiehuis
 • of op een boot

Ga je een dagje weg? Bijvoorbeeld naar het pretpark of een museum? Dan is de reisverzekering niet geldig. Je kunt de spullen die je onderweg meeneemt verzekeren met een inboedelverzekering met buitenhuisdekking.  

Is een reisverzekering in Nederland nodig? 

Een aantal (aanvullende) dekkingen van de reisverzekering zijn gericht op het buitenland, zoals medische kosten en wintersportdekking. Een reisverzekering is bij een vakantie binnen Nederland minder noodzakelijk. Toch kan een reisverzekering in Nederland een goede keuze zijn: 

 • Je hebt nog steeds baat bij het verzekeren van je bagage op de reisverzekering

Handig als je die dure zonnebril onderweg verliest of wanneer er wordt ingebroken in het vakantiehuisje in Drenthe. Zodra je met je koffer naar de auto loopt, valt je bagage niet meer onder je inboedelverzekering. Heb je geen aparte buitenshuisverzekering? Dan is een reisverzekering afsluiten een goed idee.

 • Ook als je per ongeluk schade veroorzaakt aan het vakantieverblijf kan dat verzekerd zijn in de reisverzekering

Bijvoorbeeld als je de tv in het hotel of vakantiehuisje per ongeluk kapot maakt.  Wist je dat dit niet verzekerd is op je aansprakelijkheidsverzekering? Met een reisverzekering ben je hier wel voor gedekt.

 • Een annuleringsverzekering kan verstandig zijn voor een vakantie binnen Nederland

Ook al maak je geen dure vlucht, de kosten van de overnachting zijn dan wel gedekt. Door ziekte kun je bijvoorbeeld niet op vakantie. Of je moet eerder vertrekken wegens overlijden van een familielid.  

 • Bij pech onderweg biedt de reisverzekering uitkomst

Heb je geen aparte pechhulpverzekering? Stel, je strandt met de caravan langs de weg. Wanneer je 'automobilistenhulp' meeverzekert in de reisverzekering, dan regelt de reisverzekeraar direct hulp. Soms zit hier ook vervangend vervoer bij in. Je kunt pechhulp ook meeverzekeren in je autoverzekering.  

 • Ook tijdens een vakantie in Nederland kun je gevaarlijke sporten uitoefenen, zoals bungeejumpen

De dekking voor gevaarlijke sporten kun je dus ook in Nederland nodig hebben.

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie