Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Op wereldreis: wat je moet je allemaal regelen?

Een wereldreis maken heeft ook invloed op jouw verzekeringen. Waar moet je op letten?

door Juul Dijkhuis

Op een wereldreis bereid je je anders voor dan op een stedentrip naar een Europese hoofdstad of een zonvakantie naar één van de Griekse eilanden. Wij helpen jou alvast met voorbereiden op je verzekeringen. Pas als de verzekering goed geregeld is kun je met een gerust gevoel jouw koffers vullen.

Op een wereldreis ontdek je het grote onbekende, ver weg van Nederland. Zeg maar gedag tegen je huis want je bent een lange tijd weg. Uiteraard gaan we jou bijpraten over een passende reisverzekering, maar er staat je meer te doen. Het zijn gelukkig geen zaken die de vakantiepret volledig smoren. Met een goede voorbereiding kun je optimaal genieten van de wereldreis waar je later jouw kleinkinderen nog over gaat vertellen.

Hoe zit het met je zorgverzekering tijdens je wereldreis?

Je staat er mogelijk niet bij stil maar een langere tijd buiten Nederland verblijven kan van invloed zijn op je zorgverzekering. De zorgverzekering blijft doorlopen als je korter dan één jaar naar het buitenland vertrekt. Voor een langere wereldreis moet je dus denken aan een zorgverzekering afgestemd op de reisduur. Als je in het buitenland werkt, kan een zorgverzekering in het land waar je werkt noodzakelijk zijn. 

In plaats van de Nederlandse zorgverzekering moet je mogelijk een alternatieve zorgverzekering afsluiten. Kiezen voor een reisverzekering inclusief de dekking tegen medische kosten is niet de oplossing. De reisverzekeraar biedt dekking aanvullend op de Nederlandse zorgverzekering. Het is geen vervanging ervan. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid

De autoverzekering beëindigen en het kenteken schorsen

Heb je een auto? Je kunt de autoverzekering beëindigen en het kenteken laten schorsen in de periode dat je de auto toch niet gebruikt. Door het schorsen betaal je geen motorrijtuigenbelasting. Het beëindigen van de autoverzekering levert nog eens een besparing aan premie op. Een voorwaarde voor de schorsing is wel dat de auto niet op de openbare weg staat. De auto kun je bijvoorbeeld in je garage of op eigen terrein zetten. Anders moet de autoverzekering door blijven lopen en blijf je ook belasting betalen. 

Je huis tijdelijk verhuren

Voor het maken van een wereldreis ga je jouw huurhuis vast niet opzeggen of jouw koophuis niet verkopen. Door tijdelijk je huis te verhuren, kun je met de opbrengsten uit de verhuur de woonlasten betalen. Dat is een oplossing voor de kosten, maar informeer vooraf wel bij de verzekeraar waar de inboedelverzekering en de opstalverzekering loopt. Vaak is in de polisvoorwaarden opgenomen dat er geen dekking is als je het huis verhuurt. Het verhuren geeft namelijk een grotere kans op bijvoorbeeld inbraak en het uitbreken van een brand.

Een onbewoond huis kan ook een issue zijn als je langere tijd naar het buitenland bent. Een leeg huis geeft inbrekers namelijk de tijd om je huis leeg te halen. Meld bij de verzekeraar dat je een bepaalde periode niet thuis bent. Als dit gevolgen heeft voor de dekking, moet de verzekeraar jou hierover informeren. Meld het niet telefonisch, maar via een mailtje. Bewijs hebben van jouw melding kan belangrijk zijn bij schade door bijvoorbeeld een inbraak.

wereldreis

Kies een passende reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten is essentieel. Ga zeker niet op wereldreis zonder een reisverzekering. Verzeker in ieder geval de medische kosten en bagage mee om een catastrofe te voorkomen. Met een doorlopende reisverzekering kun je jouw reis goedkoop verzekeren. Helaas is een doorlopende reisverzekering niet altijd de best passende oplossing. Verzekeraars hanteren een maximale reistijd dat je achtereen maximaal op vakantie mag zijn. Bij sommige verzekeraars gaat het om maximaal 45 dagen, anderen bieden 365 dagen dekking. Vergeet ook vooral niet om ‘Wereld’ als dekkingsgebied te kiezen. Je gaat immers op wereldreis. 

Wij hebben op Poliswijzer.nl al een vergelijking klaar gezet. Hierbij hebben we de volgende eisen gesteld aan de doorlopende reisverzekering:

  • Dekkingsgebied: wereld
  • Minimaal € 2000 aan bagage meeverzekerd
  • € 250 aan contant geld is meeverzekerd
  • Je mag 365 dagen in het buitenland blijven

Heb je advies nodig over één van deze verzekeringen? Wij helpen je heel graag verder. 
 

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie