Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Autodiefstal daalt met 7 procent

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Het aantal personenauto’s wat gestolen wordt blijft afnemen. In het eerste halfjaar van 2016 zijn 4.776 personenauto’s gestolen. In de eerste 6 maanden van 2015 waren dat er 5.180, een daling van 7 procent. Wat houdt autodieven steeds vaker tegen?

Daling zet door

Volgens cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is het voor het tweede jaar op rij dat het aantal voertuigdiefstallen daalt. In 2015 werden er ook al zes procent minder auto's gestolen. Er zijn verschillende redenen voor de daling. Zo wordt het beveiligingsysteem waarmee een auto wordt uitgerust in de fabriek steeds beter waardoor het stelen van een auto veel lastiger wordt. Vooral het aantal diefstallen van jonge auto’s (nul tot drie jaar) is daardoor gedaald, namelijk met 32%. Daarnaast is het voor de dieven steeds moeilijker een gestolen auto opnieuw te laten registreren omdat landen onderling meer gegevens uitwisselen. 

Liever strippen

Het boevengilde richt zicht dan ook steeds vaker op het strippen van onderdelen en dan het liefst van de wat oudere auto’s van tussen de 4 en 7 jaar oud.

Poliswijzer auto

Favoriete modellen

In de top vijf van meest gestolen auto’s staan de Volkswagen Golf en Polo bovenaan, gevolgd door de BMW 3-serie, Opel Corsa en Renault Clio. 

Alle voertuigen

Niet alleen de diefstal van personenauto’s daalt. Ook in de andere categorieën is een daling zichtbaar. Het aantal gestolen vrachtwagens nam af met 27%. Diefstal van Motoren daalde met 15% en de daling van het aantal ontvreemde bromfietsen was 7%. Bij aanhangwagens en opleggers was de daling 21 procent.

Meer risico in België en Duitsland

Ga je met je voertuig op vakantie naar België of Duitsland deze zomer, dan is het even oppassen geblazen. In deze landen zijn in het eerste halfjaar van 2016 veel meer voertuigen met een Nederlands kenteken gestolen dan in andere landen.

Diefstal top 10 van landen met de meest gestolen Nederlands gekentekende voertuigen in januari t/m juni 2016
België

21

Duitsland

17

Frankrijk 8
Spanje 7
Italië 7
Polen 6
Groot-Britannië 3
Denemarken 2
Servië 2
Faeroer 2

Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie