Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Met een goede voorbereiding kun je veilig vertrekken voor je autovakantie

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

Reizen met de auto binnen Europa kan weer ondanks het coronavirus. De meeste vakantielanden staan namelijk op code geel of nog beter: op code groen. Je moet nog wel rekening houden met de coronaregels en met andere situaties die kunnen ontstaan tijdens je autovakantie. Weet jij hoe je jouw auto kunt klaarstomen voor duizenden vakantiekilometers?

autovakantie

Dit jaar kun je nog niet volledig onbezorgd reizen richting het zuiden van Europa. Je doorkruist meerdere landen met verschillende coronamaatregelen op weg naar bijvoorbeeld Italië of Frankrijk. Ook Spanje is een populair vakantieland, echter het binnenland van Spanje staat nu (9 juli) nog op code oranje. Het reizen naar Spanje voor vakantie wordt dus afgeraden. We bereiden je voor op de trip. We beginnen met de voorbereidingen die niets met corona te maken hebben.

Is de auto goed verzekerd?

Voordat je vertrekt voor een autovakantie kun je beter je autopolis even opzoeken. Er zijn namelijk dekkingen die aandacht nodig hebben. De aandachtspunten voor de autoverzekering zijn:
•    Ben je verzekerd voor pechhulp buiten Nederland?
•    Krijg je vervangend vervoer als de auto het begeeft?
•    Krijg je ook schade aan je eigen auto vergoed in jouw autoverzekering?

Voor een ruime dekking in het buitenland kun je je autoverzekering aanpassen. Nog beter is het vergelijken van je autoverzekering met wat andere verzekeraars bieden. Zo krijg je de beste dekking tegen de laagste premie. Onze vergelijker maakt het je gemakkelijk. 

Een goede reisverzekering voor de autovakantie

De auto goed verzekeren is één ding, maar je moet ook goed voor jezelf en je reisgenoten zorgen. De pechhulp voor je auto in het buitenland kun je ook goed verzekeren in een reisverzekering. Ook als je pechhulp al geregeld hebt in de autoverzekering is een reisverzekering nog steeds aan te raden. 

Met een reisverzekering heb je 24/7 hulp van de Nederlandssprekende alarmcentrale. Door onverwachte gebeurtenissen kun je extra kosten maken. Je moet bijvoorbeeld door ziekte van jezelf of van familieleden eerder terug naar huis. De reisverzekering vergoedt ook deze kosten. Daarnaast kun je medische kosten volledig meeverzekeren. Voor een laag bedrag maak je jouw vakantie financieel onbezorgder.

file-0.jpg

Ontloop de zwarte zaterdagen

Een hele dag vast staan in een file in Frankrijk is een slecht begin van jouw vakantie. Vertrek daarom vooral niet op 31 juli 2021. Hoe je rekening houdt met de verkeersdrukte in Frankrijk, België, Duitsland en Italië, leggen we uit in ons nieuwsbericht over de zwarte zaterdagen.

Praktische zaken om mee te nemen tijdens een autovakantie:
•    Zorg voor een gevarendriehoek in de auto.
•    Leg veiligheidshesjes in de auto. Ze zijn verplicht in bijvoorbeeld België en Frankrijk.
•    Neem een voorraad mondkapjes mee. In andere landen kunnen ze nog verplicht zijn.
•    Ook een brandblusser in de auto kan verplicht zijn.

En dan de coronaperikelen

Helaas kom je niet onder de coronamaatregelen uit bij het plannen van een autovakantie. Per land gelden er verschillende regels en beperkingen. De ons omringende landen hebben nog maar weinig beperkingen voor als je door het land reist. Van de meest logische doorreislanden kun je op de website van Rijksoverheid zien wat de beperkingen zijn. 

Laat je auto en caravan nog controleren

Voordat je jouw auto en eventueel de caravan een paar weken intensief gaat gebruiken, kan het geen kwaad ze voor je vertrek te laten controleren op mankementen. Met een onderhoudsbeurt kun je voorkomen dat je onderweg met pech staat. Een controle geeft rust en zorgt voor meer vakantievreugde doordat je het risico beperkt om ergens stil komen te staan tijdens je reis.

Nu ben je op de hoogte van een aantal belangrijke aandachtspunten. Laat de vakantie maar beginnen!

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.